Hoe brengen we kinderen, het bestuur en de stad dichter bij elkaar?

Samen met de gemeente Nissewaard betrekken we kinderen uit de gemeente al jong bij beleidsvorming. Dat doen we door middel van een Kindergemeenteraad. Met de Kindergemeenteraad worden kinderen, het bestuur en de stad dichter bij elkaar gebracht. Kinderparticipatie in gemeentebeleid wordt bevorderd en kinderen leren hoe je via het beleid van de gemeente een verschil kunt maken voor andere kinderen (en volwassenen) in hun omgeving.

Meedenken en meedoen

Van alle basisscholen in Nissewaard kan één leerling deelnemen aan de Kindergemeenteraad. Op die manier vertegenwoordigt de raad alle kinderen uit de gemeente. De kinderen zitten twee jaar lang in de Kindergemeenteraad. Zij zitten dan in groep 7 en 8. Middels lessen een excursies verdiepen de kinderen zich in verschillende beleidsterreinen. Ook vragen ze regelmatig leeftijdsgenoten om hun mening en gaan ze in gesprek met ambtenaren, bewoners en uiteenlopende professionals. Op basis van hun bevindingen adviseren ze het bestuur van Nissewaard.

Solliciteer nu!

Nissewaard zoekt Kindergemeenteraadsleden. Zit jij in groep 7 en wil je graag meedenken en meepraten over wat er in jouw gemeente speelt? Download het sollicitatieformulier en stuur het voor 10 oktober 2019 naar ons op. Maandag 14 oktober krijg je te horen of je naar de sollicitatiedag mag komen. De sollicitatiedag vindt plaats op woensdagmiddag 30 oktober. Houd deze dag dus vrij in je agenda.

Download het sollicitatieformulier

Planning

Het introductieblok van de Kindergemeenteraad Nissewaard bestaat uit drie kennismakingsbijeenkomsten en een officiële installatie. De data en tijden zijn als volgt:

Ouderavond – maandag 4 november, 19.00 – 20.00 uur
Introductiebijeenkomst 1 – dinsdag 5 november, 14.00 – 15.30 uur
Introductiebijeenkomst 2 – dinsdag 26 november, 14.00 – 15.30 uur
Introductiebijeenkomst 3 – dinsdag 3 december, 14.00 – 15.30 uur
Installatie – woensdag 4 december, 18.00 – 19.00 uur

Meer weten?

Wil je meer weten over het project Kindergemeenteraad Nissewaard, dan kun je contact opnemen met Renate via 010-2731011 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Terug naar het overzicht