Hoe brengen we kinderen, het bestuur en de stad dichter bij elkaar?

Samen met de gemeente Nissewaard betrekken we kinderen uit de gemeente al jong bij beleidsvorming. Dat doen we door middel van een Kindergemeenteraad. Met de Kindergemeenteraad worden kinderen, het bestuur en de stad dichter bij elkaar gebracht. Kinderparticipatie in gemeentebeleid wordt bevorderd en kinderen leren hoe je via het beleid van de gemeente een verschil kunt maken voor andere kinderen (en volwassenen) in hun omgeving.

Kinderthuiskrant

Omdat de scholen op dit moment vanwege het coronavirus zijn gesloten, zitten alle kinderen uit de gemeente Nissewaard thuis. Om ervoor te zorgen dat al die kinderen lekker bezig kunnen blijven en leuke dingen kunnen doen, heeft de gemeente Nissewaard samen met de Kindergemeenteraad de Kinderthuiskrant gemaakt. Deze staat boordevol tips en doedingen! Ook lees je in de krant waar je online terechtkunt voor nog meer challenges en toffe filmpjes.

De krant is op dinsdag 24 maart met het Groot Nissewaard huis-aan-huis bezorgd in de hele gemeente. Veel plezier!

Bekijk de krant

Meedenken en meedoen

Van alle basisscholen in Nissewaard kan één leerling deelnemen aan de Kindergemeenteraad. Op die manier vertegenwoordigt de raad alle kinderen uit de gemeente. De kinderen zitten twee jaar lang in de Kindergemeenteraad. Zij zitten dan in groep 7 en 8. Middels lessen een excursies verdiepen de kinderen zich in verschillende beleidsterreinen. Ook vragen ze regelmatig leeftijdsgenoten om hun mening en gaan ze in gesprek met ambtenaren, bewoners en uiteenlopende professionals. Op basis van hun bevindingen adviseren ze het bestuur van Nissewaard.

Meer weten?

Wil je meer weten over het project Kindergemeenteraad Nissewaard, dan kun je contact opnemen met Renate via 010-2731011 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Terug naar het overzicht