Hoe bereid jij jouw organisatie voor op de toekomst? Zeer waarschijnlijk kijk je veel vooruit; je houdt in de gaten welke (maatschappelijke) ontwikkelingen er zijn en zorgt ervoor dat jouw bedrijf meeontwikkelt. Of beter nog, een stap voorloopt. Stel, je hebt nu de kans om de burgers van de toekomst daarbij te betrekken. Door samen met kinderen en/of jongeren te onderzoeken hoe jouw product of dienstverlening verbeterd kan worden. Die kans grijp je natuurlijk meteen, want zij zijn tenslotte jouw toekomstige medewerkers, nieuwe klanten en aankomende samenwerkingspartners.

Betrek kinderen en jongeren nu bij de koers die jij wil varen en ontdek hoeveel jullie voor elkaar kunnen betekenen. Als de Kleine Ambassade helpen we je daar graag bij!

Hoe wek je de interesse bij jongeren voor een baan in jouw sector? Hoe kun je kinderen het beste informeren? Op welke manier betrek je hun ouders? Kinderen en jongeren gaan samen met jou op onderzoek uit en werken mee aan het oplossen van vraagstukken die spelen binnen jouw organisatie. Tegelijkertijd help jij ze om hun blik te verruimen, nieuwe mogelijkheden te ontdekken en te ervaren dat actief meedenken en meedoen loont. En dat zijn dan weer kennis en vaardigheden die heel belangrijk zijn voor hún toekomst.

Kinderen, jongeren en organisaties moeten elkaar vaak ontmoeten, met elkaar in gesprek blijven en samenwerken, omdat dit dé manier is om elkaar verder te brengen. Deze succesformule passen we dan ook toe in zoveel mogelijk projecten. Onder andere tijdens ZOOFF Your Life, een coachingstraject dat we ontwikkelden in het kader van de maatschappelijke diensttijd (MDT).

Betrek kinderen en jongeren nu

Maatschappelijke organisaties uit Nissewaard en Schiedam, zoals de bibliotheek, gemeente, ouderenzorg en het openbaar onderwijs, zetten tijdens ZOOFF Your Life hun deuren open voor jongeren. Ze geven hun de kans om als ZOOFF-medewerker gedurende veertig weken een paar uur per week mee te draaien. Jongeren dompelen zich onder in de bedrijfscultuur en denken mee over oplossingen voor een vraagstuk dat speelt binnen de organisatie. Ook spelen ze zelf een rol in de uitvoering daarvan. Ondertussen werken ze met de Kleine Ambassade-coaches aan hun persoonlijke ontwikkeling.

Dit alles leidt ertoe dat organisaties aan het einde van het ZOOFF Your Life-traject beschikken over een concreet plan waarmee ze aan de slag kunnen. Maar misschien nog wel belangrijker: ze hebben een enthousiaste groep jongeren bereikt die ze een uniek kijkje in de keuken hebben kunnen geven. Ondertussen ontdekken de jongeren door hun deelname beter wie zij zijn, wat zij kunnen en willen, én hoe zij zelf een bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij op een manier die bij hen past. Wie weet wel bij jouw organisatie.

Enthousiast geworden? Betrek kinderen en jongeren dan ook bij jouw organisatie en laat ze ervaren dat het loont om mee te denken en mee te doen. Neem contact met ons op via post@dekleineambassade.nl of 010 2731011.

Meer weten over ZOOFF Your Life? Lees snel verder.