Hoe kunnen we kinderen al op jonge leeftijd zo veel mogelijk kennis geven over democratie, inspraak en burgerschap?

Pak@ Democratie is een educatief programma dat leerlingen vanaf groep 7 op een leuke manier niet alleen de beginselen van democratie leert, maar ze ook actief betrekt en uitdaagt om hun eigen rol in de gemeente en de samenleving te ontdekken. Daarnaast zorgt Pak@ ervoor dat er nog meer kinderen goed geïnformeerd kunnen meedenken en meedoen met de gemeente.

Geschikt voor alle niveaus

Met Pak@ hebben leerkrachten in één koffer al het kant-en-klare lesmateriaal in de klas om direct aan de slag te gaan met democratie. Het materiaal wijst de weg; aan de hand van verschillende spelvormen worden de onderwerpen democratie en burgerschap van A tot Z tot leven gebracht. Door deze opzet is de leerstof geschikt en aantrekkelijk voor kinderen van alle niveaus en achtergronden. Met Pak@ doen kinderen veel kennis op én worden ze uitgedaagd om zich te ontwikkelen tot sociale en betrokken burgers die nu en in de toekomst hun eigen plek weten te vinden in de maatschappij.

Lesmateriaal 

Inmiddels zijn basisscholen in de gemeente Schiedam en de gemeente Súdwest-Fryslân aan de slag met Pak@ democratie. Klik hier voor meer informatie over het lesmateriaal.

Meer weten?

Wil je meer weten over het project Pak@ Democratie, dan kun je contact opnemen met Renate via 010-2731011 of post@dekleineambassade.nl