Pak@ Democratie

Met Pak@ Democratie zorgen we ervoor dat kinderen actief kunnen meedenken en meedoen in hun gemeente.

Inmiddels zijn basisscholen in de gemeente Schiedam, de gemeente Súdwest-Fryslân en de gemeente Vlaardingen aan de slag met Pak@ Democratie. Het lespakket laat kinderen ontdekken hoe we er samen voor zorgen dat we in vrijheid met elkaar kunnen samenleven. Dat is niet altijd even makkelijk. Want, hoe ga je er mee om als iemand een heel andere mening heeft dan jij? Hoe kom je samen tot de beste oplossing? En, hoe kun je zelf direct invloed uitoefenen op jouw omgeving? Door zelf actief op onderzoek uit te gaan, doen kinderen nieuwe kennis op, ontwikkelen zij vaardigheden en werken zij aan hun houding. Belangrijk, want daarmee dragen we eraan bij dat zij fijn kunnen opgroeien in onze democratische samenleving.

Voorbereiding op Pak@ Democratie

Voordat je start met Pak@ Democratie wordt de Pak@-doos vol kant-en-klaar lesmateriaal bij jou in de klas bezorgd. In de doos vind je alle materialen die je nodig hebt om de opdrachten van het lespakket uit te voeren. Het enige wat je nog meer nodig hebt zijn de docentenhandleiding en de online omgeving, die vind je hieronder.

Schiedam

Súdwest-Fryslân

Vlaardingen

Contact

Heb je vragen over het lesmateriaal? Of doet jouw school niet mee met Pak@ Democratie, maar heb je wel interesse? Neem dan contact op met Renate via post@dekleineambassade.nl