Hoe betrekken we jongeren uit Zuid-Holland bij het verstedelijkingsvraagstuk? 

In aanloop naar de Verstedelijkingsconferentie 2018 vroeg de provincie Zuid-Holland de Kleine Ambassade een traject te ontwikkelen dat jongeren de kans geeft om mee te denken over verstedelijking en de uitdagingen die daarbij komen kijken. Doel van het traject is om beleidsmakers en beslissers van de provincie te inspireren met hun frisse invalshoeken. Zuid-Holland. Zuid-Holland staat namelijk voor een grote opgave. Tussen 2010 en 2030 zijn er ongeveer 230.000 nieuwe woningen nodig, met name in de grootstedelijke gebieden. Hoe zorgen we ervoor dat de nieuwe woningen toekomstbestendig zijn en dat ze aansluiten bij de veranderingen in de samenleving? 

Jongeren adviseren over toekomst van de provincie

Wie kunnen er beter meedenken over de uitdagingen die het verstedelijkingsvraagstuk met zich meebrengt dan de groep die straks zelf woont, werkt en leeft in Zuid-Holland? In aanloop naar de Verstedelijkingsconferentie 2018 nodigden we een enthousiaste jongeren uit alle regio’s van de provincie uit voor een workshopdag op het terrein van Lijm & Cultuur in Delft om hun visie en ideeën te delen. 

De workshopdag startte met een plenair gedeelte waarmee de jongeren meer kennis op deden over het vraagstuk. Daarna verdiepten zij zich aan de hand van workshops en onder begeleiding van deskundigen in de uitdagingen waar de provincie Zuid-Holland voor staat. De jongeren dachten mee over de thema´s mobiliteit, gebiedsontwikkeling en wonen & werken.

Bekijk de adviesfilm

Samen met de jongeren maakten we een adviesfilm waarin we de belangrijkste conclusies en adviezen verwerkten. De film werd vertoond tijdens de Verstedelijkingsconferentie 2018. Maak kennis met hun bevindingen en laat je inspireren! 

Meedoen of meer weten?

Wil je meer weten over dit project of heb je vragen? Neem dan contact op via 010 273 10 11 of via post@dekleineambassade.nl