Primo Schiedam

Hoe help je ouders (en leerkrachten) verstandige keuzes te maken op het gebied van onderwijs voor hun kind?

Stichting Primo Schiedam is de overkoepelende stichting voor het openbaar basisonderwijs in Schiedam. Met elf unieke basisscholen en een school voor speciaal basisonderwijs hebben ouders/verzorgers een ruime keuze voor een passende school voor hun kind. Iedere basisschool van Stichting Primo heeft een onderscheidend profiel waar ze trots op is. Het is belangrijk dat dit profiel in alle communicatie helder tot uiting komt, je moet de sfeer van de school in iedere communicatie-uiting kunnen proeven.

Opvallend en herkenbaar

Een opvallende en herkenbare huisstijl is daarbij onmisbaar. Deze moet prikkelen en optimaal aansluiten bij het profiel en de gewenste uitstraling van de school. Voordat de Kleine Ambassade begint met het ontwikkelen van een logo/huisstijl, doen wij eerst een uitgebreid vooronderzoek. Wat is het voor school? Wat wil de school uitstralen? Wat zijn de belangrijkste kernwaarden en herkenbare eigenschappen? Deze informatie vertalen we in een passend beeldmerk en bijbehorende huisstijlelementen. Op deze manier ontwierpen wij een nieuwe huisstijl voor verschillende openbare basisscholen van Stichting Primo Schiedam: Het Windas, Loep, Montessorischool Schiedam, het Kleurrijk, De Peperklip en De Singel. 

Alle scholen een website op maat

De Kleine Ambassade ontwikkelt voor alle scholen een website op maat. Wij zorgen ervoor dat het unieke profiel van iedere school tot uiting komt in tekst en beeld. Daarnaast blijven de scholen door de heldere, vaste structuur van de websites herkenbaar als echte Primo-scholen. De Kleine Ambassade verzorgt de vormgeving, profielteksten en we coördineren het traject van idee tot en met uitvoering.

Ook voor Stichting Primo Schiedam zelf ontwikkelden wij een huisstijl en website die warmte uitstraalt en waaruit blijkt dat bij Primo het kind vooropstaat.

Meedoen of meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met ons via 010 273 10 11 of post@dekleineambassade.nl