Hoe kan het ziekenhuis inspelen op de wensen en behoeften van kinderen die het ziekenhuis bezoeken?

15 kinderen uit groep 6, 7 en 8 van verschillende basisscholen in Schiedam, Vlaardingen en omgeving verdiepen zich in het ziekenhuis.

Zaken waar je als kind mee te maken krijgt in het ziekenhuis

Samen met het Franciscus Gasthuis & Vlietland Ziekenhuis zijn we gestart met een Kinderraad. De kinderen spreken met de professionals die er werken en onderzoeken met welke zaken je als kind te maken kunt krijgen binnen het ziekenhuis. De kennis die de kinderraadsleden tijdens het project opdoen, gebruiken zij om zich een mening te vormen en het ziekenhuis te adviseren over uiteenlopende zaken.

Aanbevelingen voor de kinderwebsite

In 2017 adviseerde de raad over de inrichting van de nieuwe kraamzorg- en kinderafdeling. Adviezen die direct zijn meegenomen in de ontwerpplannen. Het eerste advies van de tweede kinderraad in 2018 ging over communicatie met kinderen waarbij aanbevelingen werden gedaan ten aanzien van de kinderwebsite van het ziekenhuis. Een advies dat gepresenteerd werd aan tien betrokken experts uit het ziekenhuis, en daarna werd voorgelegd aan de Raad van Bestuur. Naar aanleiding van het advies is een vervolgonderzoek in gang gezet.

Meedoen of meer weten?

Wil je meer weten over de Franciscus Gasthuis & Vlietland kinderraad? Neem dan contact op met Renate via 010 2731011 of renatevanderdonk@dekleineambassade.nl