Pak@ Bliep

Met Pak@ Bliep maken we het thema armoede bespreekbaar

Alle kinderen moeten fijn op kunnen groeien. Wanneer het je ontbreekt aan spullen of begeleiding, omdat je in armoede opgroeit is dat een stuk lastiger. Wist je dat in Schiedam 1 op de 6 kinderen opgroeit in armoede? Een belangrijk onderwerp dus, waar we het met elkaar over moeten hebben.

Met Pak@ Bliep ga je in de klas met elkaar in gesprek over wat opgroeien in armoede betekent. Aan de hand van portretten en het abc-spel gaan de kinderen op onderzoek uit: wat betekent het om fijn op te groeien? Welke effecten heeft het als je in armoede opgroeit? Bij welke mensen en organisaties kun je dan terecht? Met Bliep maken we armoede bespreekbaar en willen we het stigma en taboe eromheen doorbreken.

Kant-en-klaar lesmateriaal

Pak@ Bliep is een kant-en-klaar lespakket. In de koffer vind je al het fysieke lesmateriaal dat je nodig hebt. De docentenhandleiding en digitale omgeving vind je hier.

Online platform

Pak@ Bliep is gekoppeld aan www.bliepplatform.nl, hét Schiedamse online platform waar kinderen, ouders en professionals op één plek alle regelingen en voorzieningen kunnen vinden die als doel hebben om kinderen fijn op te laten groeien. Bliep is er in het bijzonder voor al die kinderen en jongeren in Schiedam voor wie fijn opgroeien vanwege een ingewikkelde financiële thuissituatie niet vanzelfsprekend is. Bliep is een actieve community waarin iedereen vanuit zijn eigen expertise een steentje bijdraagt. Samen maken we het verschil.

Contact

Heb je vragen over het lesmateriaal of wil je Pak@ Bliep aanvragen? Neem dan contact op met ons op via post@dekleineambassade.nl