Lekker belangrijk

Lekker belangrijk is een methode die kinderen in een groep of klas handvatten biedt om elkaar beter te leren kennen. Aan de hand van verhalen over negen heel verschillende persoonlijkheden krijgen kinderen (maar ook volwassenen) meer inzicht in waarom leeftijdsgenoten zich soms anders gedragen of uiten dan anderen. Meer kennis over elkaar bevordert het onderlinge begrip. Het vermindert vooroordelen, pestgedrag en, heel belangrijk, geeft kinderen de kans om elkaar te helpen.

“Prachtinitiatief – met krachtige reviews en tips voor de praktijk. Opmerkelijke uitgave voor kinderen en jongeren en ieder die met ze werkt in processen van leren en opvoeden.” – NBD Biblion over Lekker belangrijk, samen in de klas

Werkschrift

Het werkschrift is ontwikkeld door onze onderwijskundigen en biedt kinderen, leerkrachten en ouders extra handvatten om samen aan de slag te gaan met hun handleiding en die van de klas of het gezin. Net als het boek Lekker belangrijk heeft het werkschrift als doel om kinderen meer inzicht te geven in verschillen tussen kinderen en hoe daarmee om te gaan. Het stimuleert kinderen, ouders, leerkrachten en andere volwassenen om thuis of op school over die verschillen in gesprek te gaan.

Bijdehandpakket voor in de klas

Sinds kort is ook het Lekker belangrijk Bijdehandpakket verkrijgbaar. Een kant-en-klare set voor klassen of groepen waarmee leerkrachten en begeleiders alles binnen handbereik hebben om samen met kinderen aan de slag te gaan met Lekker belangrijk. Het Bijdehandpakket bevat het boek, werkschriftjes, individuele handleidingkaarten en een invulposter voor de klas.

Heb je interesse in het Bijdehandpakket? Neem dan contact met ons op via 010 273 10 11 (Renate van der Donk) of via post@dekleineambassade.nl of bekijk de brochure.

Handleidingkaarten & handleiding

Heb jij het werkschrift aangeschaft en wil je aan de slag? Speciaal voor leerkrachten en ouders ontwikkelden onze onderwijskundigen een handleiding met daarin onder andere (les)suggesties. Ook vind je hier de download voor (extra) handleidingkaarten.