Goed nieuws krant Opgroeien in armoede

Acht jaar geleden deed een groep kinderen voor het eerst onderzoek naar kinderarmoede in Schiedam. Sindsdien zijn er steeds meer kinderen gaan meedenken. Want wie weet er nu beter wat er nodig is om fijn op te groeien dan de kinderen zelf?  

Sinds het eerste advies van de Kindergemeenteraad over fijn opgroeien van acht jaar geleden is er een heleboel gebeurd. Alle kinderen moeten kunnen krijgen wat ze nodig hebben. Om daarvoor te zorgen, hebben de kinderen veel adviezen uitgebracht. Die verschillende ideeën hebben geleid tot actie in de stad. Maar dat betekent niet dat er niet nog meer moet gebeuren. De Kindergemeenteraad blijft onderzoek doen naar wat kinderen nodig hebben. En alle ideeën zijn welkom.  

In de lessen onderzoeken kinderen wat er nodig is om fijn op te groeien. Ze ontdekken wat ze zelf nodig hebben en dat dat per kind kan verschillen. Ze leren wat er zoal is aan voorzieningen, en wat er nog nodig is om te zorgen dat álle kinderen fijn op kunnen groeien. Om zo zelf tot adviezen te komen, en deze te delen. En iedereen op zijn eigen manier een steentje bij kan dragen.  De Goed nieuws-krant laat zien wat er al bereikt is de afgelopen jaren, en zet de kinderen aan om zelf verder te denken. Zelf in actie te komen en ook zelf een steentje bij te dragen.

Benodigdheden

Het lespakket bestaat uit de volgende onderdelen: 

Fijn opgroeien-spel

Meer weten?

Stuur Renate van der Donk een bericht via renatevanderdonk@dekleineambassade.nl