Tweede Kamerverkiezingen voor kinderen

Wil jij in de klas aan de slag met het onderwerp politiek en Tweede Kamerverkiezingen? Gebruik dan onze lesmaterialen. Samen met een kinder- en jongerenredactie ontwikkelden wij een lespakket bomvol kant-en-klaar lesmateriaal.

Lesmateriaal

Met het lesmateriaal maak je de Tweede Kamerverkiezingen, democratie en politiek op een laagdrempelige manier bespreekbaar in de klas. Kinderen ervaren hoe zij zelf een mening kunnen vormen over wat er speelt in ons land en gaan aan de hand van opdrachten op zoek naar een politieke partij die bij die mening past. 

Wanneer je meedoet aan het project ontvang je het materiaal in de klas. Dat bestaat uit een Stemwijzer voor alle kinderen, een Wat-jij-moet-weten-bijlage voor alle kinderen, twee aflevering van het educatieve kindertelevisieprogramma Studio PLU!S en het Doe-het-zelf-stembuspakket. Daarmee kunnen alle leerlingen hun stem uitbrengen tijdens de Jongerenverkiezingen op 22 november.

Contact

Heb je vragen over het lesmateriaal of wil je een pakket aanvragen, neem dan contact op met Alex Kremer via post@dekleineambassade.nl of 010 2731011

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door J.E. Jurriaanse Stichting, Solidarodam, VSB-fonds, Fonds Schiedam Vlaardingen, Gemeente Lansingerland en Gemeente Schiedam.