Tweede Kamerverkiezingen voor jongeren

Met het verkiezingsproject rondom de Tweede Kamerverkiezingen betrekken we jongeren actief bij de politiek door ze kennis te geven over democratie, de functie van verkiezingen en het belang van hun stemrecht. We stellen de mening van jongeren centraal en laten ze zien en ervaren dat het nut heeft om van zich te laten horen!

Verkiezingsdebat 

Op 16 november 2023 organiseren we een verkiezingsdebat. Jongeren en kandidaat-Kamerleden gaan dan met elkaar in debat over onderwerpen die kinderen en jongeren belangrijk vinden. Wat zijn de standpunten van partijen? Hoe willen zij er de komende vier jaar voor zorgen dat de stem van kinderen en jongeren wordt gehoord?  

Lesmateriaal

Voor alle docenten die hun leerlingen willen betrekken bij de politiek en de landelijke verkiezingen ontwikkelden wij samen met kinderen en jongeren kant-en-klaar lesmateriaal waarmee je de Tweede Kamerverkiezingen, democratie en politiek op een laagdrempelige manier bespreekbaar maakt in de klas.  

Met de Stemwijzer, de Wat-jij-moet-weten-bijlage en de educatieve Update video betrekken we jouw leerlingen actief bij de verkiezingen, geven we ze kennis over democratie, standpunten van politieke partijen en laten we ze ontdekken hoe zij een eigen mening kunnen vormen over onderwerpen uit de actualiteit.

Jongerenverkiezingen

Met het Doe-het-zelf-stembuspakket bomvol materialen kunnen jongeren vervolgens ook écht naar de stembus tijdens de jongerenverkiezingen op 22 november 2023.

Contact

Heb je vragen over het lesmateriaal of wil je een pakket aanvragen, neem dan contact op met Alex Kremer via post@dekleineambassade.nl of 010 2731011

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door J.E. Juriaanse Stichting, Solidarodam, VSB fonds, Fonds Schiedam Vlaardingen, Gemeente Lansingerland en Gemeente Schiedam.