Kinderrechten in Nederland

Op vrijdag 9 december ging een afvaardiging van zo’n 45 leerlingen, afkomstig van verschillende basisscholen uit het land, in Schiedam met elkaar in gesprek over kinderrechten in Nederland. Hun bevindingen en aanbevelingen zijn belangrijke input voor de Nationale Kinderrechtendialoog. Dat is een speciaal overleg tussen ministeries en kinderrechtenorganisaties over hoe zij er samen voor kunnen zorgen dat kinderrechten goed worden beschermd in Nederland. Ook jouw leerlingen worden uitgenodigd om mee te denken.

Kinderrechten in de klas

Ga verder waar de kinderen van de kinderrechtenconferentie zijn gebleven. Met deze educatieve materialen help je kinderen ontdekken welke rechten zij hebben en hoe zij er zelf aan kunnen bijdragen dat kinderrechten in Nederland beter worden beschermd. Daarnaast geven ze jou als leerkracht de handvatten om het gesprek over kinderrechten en fijn opgroeien op te starten in de klas.

Contact

Heb je vragen over de kinderrechtenconferentie, het lesmateriaal of het bespreken van de rechten van het kind in de klas? Neem dan contact op met Renate van der Donk via renatevanderdonk@dekleineambassade.nl.