Filmmaker, presentator en docent

Wieneke is onze expert op het gebied van film en televisie. Zij is onder andere het brein achter de creatief inhoudelijke invulling van ons wekelijks terugkerend Schiedamse kindertelevisieprogramma ‘Studio PLU!S’ en onze jaarlijkse erfgoedfilm. Wieneke schrijft scripts, begeleidt kinderen en jongeren bij het maken van film en televisie, doet de regie tijdens de opnames, de eindredactie over filmpjes en is presentator. Daarnaast is ze docent bij verschillende projecten.

Wieneke wordt enorm gelukkig als ze tijdens Studio PLU!S ziet hoeveel plezier kinderen hebben in het maken van televisie en hoe verschillende talenten (die wellicht niet altijd even goed zichtbaar zijn in de klas) aan bod en tot bloei komen. “Je kan me niet blijer maken dan wanneer je me als groepsleerkracht vertelt dat een kind helemaal uit zijn schulp is gekropen, fantastisch lekker uit de verf kwam of stond te glunderen tijdens de Studio PLU!S lessen of opnames. Misschien dat dit me extra gelukkig maakt, omdat ik in Studio PLU!S ook een stuk van mezelf heb gevonden. Ik vind het heerlijk om te presenteren, lach me rot samen met de kinderen en vind scripts schrijven een creatief feestje!”

Geniet van...

... een bijdrage te kunnen leveren aan het intrinsiek motiveren en tot bloei laten komen van kinderen

Achtergrond

Wieneke is afgestudeerd als leerkracht en studeerde daarna Algemene Cultuurwetenschappen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam

Expertise

Bij Wieneke klop je aan voor alles wat te maken heeft met film en televisie, maar ook voor haar ongeremde creativiteit, humor, en enthousiasme.

Te bereiken via 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.