De gemeente vindt het belangrijk om goed naar de kinderen van Súdwest-Fryslân te luisteren. In deze turbulente coronatijden is dat misschien wel belangrijker dan ooit! We starten 2022 daarom meteen goed met een spiksplinternieuwe editie van de Kinderconferentie Súdwest-Fryslân. Ook nodigen we alle bovenbouwleerlingen uit om het komende jaar weer volop met ons mee te denken. En we installeren op 4 februari ook nog eens onze eerste kinderburgemeester! Is jouw klas er al klaar voor om mee te doen? 

Dankzij de actieve inbreng van de kinderen kunnen we ervoor zorgen dat Súdwest-Fryslân een plek is waar zij fijn kunnen opgroeien. Daarnaast laten we de kinderen ervaren op welke manier zij, nu én in de toekomst, invloed hebben op hun omgeving. Want dat hebben ze echt! Daarom vragen we ook jouw leerlingen om hun ideeën en verbeterpunten met ons te delen. Een makkelijke, leerzame en leuke manier om dat te doen, is door samen met de klas aan de slag te gaan met de vraagstukken uit Pak@ Democratie. Dat is een lespakket over democratie dat speciaal op maat gemaakt is voor onze gemeente. 

Met hun ideeën over deze Pak@-vraagstukken (die gaan over school van de toekomst, jezelf zijn en buiten spelen) leveren de kinderen belangrijke input voor de kinderconferentie. Die vindt op 4 februari plaats in het Bestjoershûs in Sneek. Een groep afgevaardigde kinderen gaat dan over die ideeën in gesprek met wethouder Mark de Man en andere medewerkers van de gemeente. Samen bespreken ze de aandachtspunten voor de komende tijd. Dat levert mooie resultaten op: de gemeente heeft al verschillende adviezen uit vorige edities van de kinderconferentie opgepakt! Zo onderzoekt ze de mogelijkheden van watertappunten bij speelplekken, en de introductie van een lespakket over duurzaamheid op de basisschool. 

Wil jij meer weten over hoe je het beste met jouw klas mee kunt denken? Of heb jij nog geen Pak@ Democratie ontvangen? Neem dan contact op met Erik Korenstra via post@dekleineambassade.nl. Wij helpen je graag verder met tips en lesideeën.