Het is alweer tijd om een nieuw kinderburgemeestersteam te kiezen. Na een goedgevuld jaar zwaaien wij af als kinderburgemeester en kinderburgemeestersteam. Samen zorgden wij dat de adviezen van de Kinderconferentie werden aangescherpt en dat de gemeente er ook echt iets mee ging doen. Ook vertegenwoordigden wij alle kinderen van de gemeente op bijzondere momenten, zoals de Dodenherdenking, Koningsdag en de intocht van Sinterklaas. Een superbelangrijke en leuke taak waar jij (als je in groep 7 zit) nu ook voor kunt solliciteren!   

Een aanrader: iedereen van ons team vond het ontzettend leuk om op deze manier een jaar lang mee te denken en mee te doen. Zo vonden Indira en Sinne het heel fijn dat ze hun creativiteit goed konden inzetten. Zei Kees dat hij het fantastisch vond om zijn eigen ideeën en die van het team werkelijkheid te zien worden. En waardeerde Ellouise het heel erg dat er echt naar je geluisterd wordt, in plaats van dat je er door volwassenen maar een beetje buiten wordt gehouden. Dat wil jij toch ook?!  

En mocht je nog twijfelen, dan kunnen de woorden van Britt je vast over de streep trekken: “Ook als je denkt dat je niet heel sociaal bent, doet het lidmaatschap van het kinderburgemeestersteam je heel goed. Dus wees niet bang en wees jezelf, je zult het geweldig doen!”   

Enthousiast geworden? Binnenkort worden er op school posters, informatiebrieven en sollicitatieformulieren afgeleverd. Vervolgens heb je, als je wil solliciteren, tot 16 december om die formulieren in te vullen en op te sturen. Dat kan via e-mail naar jeugdpraatmee@sudwestfryslan.nl. Na de kerstvakantie, rond 12 januari, hoor je dan of je bent uitgenodigd voor de sollicitatiemiddag, die op 27 januari plaatsvindt in Sneek. Vraag voor je gaat solliciteren natuurlijk wel even toestemming aan je ouders/verzorgers. Die kunnen in de informatiebrief precies lezen wat het traject van de Kinderburgemeester inhoudt en wat er dan van jou en hen verwacht wordt. Ook je meester of juf weet je daar meer over te vertellen. We hopen dat er weer veel sollicitaties binnen gaan komen en zijn benieuwd naar jullie ideeën!