In de afgelopen weken kregen alle kinderen in groep 7 de kans om te solliciteren naar een rol in het kinderburgemeestersteam. Maar liefst 25 kinderen van 13 verschillende scholen hadden zich voor een plekje in dit team aangemeld. Supergoed dat zoveel kinderen enthousiast waren om zich voor een jaar in te zetten om de gemeente Súdwest-Fryslân weer een stukje te verbeteren! En alle sollicitanten hadden dat ook geweldig goed gekund. Maar het selectiecomité moest moeilijke keuzes maken. Wij zijn superblij dat wij deze mooie taak hebben gekregen. In ons team zitten nu als rayonhoofden Abinaash en Layla van het IKC Bonifatius, Faye en Steven van Op ‘e Hichte, Ferenc van Perspectief 10-14, Gijs van de Sint Maartenschool, Janna van It Finster, Joris van De Romte, Tijn van de Zwetteschool en Yente van de Bonkelder. En Noor Bosman van De Oudvaart is de nieuwe kinderburgemeester!  

Met elkaar vormen we een mooi team, dat een goede afspiegeling is van alle kinderen in de gemeente. Dat moet ook wel, want wij vertegenwoordigen jullie allemaal!  

Tijdens de Kinderconferentie zijn we geïnstalleerd door burgemeester De Vries. Het komend jaar gaan jullie veel van ons horen, want wij houden jullie op de hoogte van wat de gemeente met de adviezen van de Kinderconferentie gaat doen. En wij willen natuurlijk minstens net zoveel goed-nieuwsberichten kunnen brengen als het vorige team, dus reken maar dat we er – namens jullie – voor gaan zorgen dat de gemeente zich echt aan de afspraken houdt! En we rekenen er ook op dat jullie ons al jullie goede ideeën blijven toesturen! Dat kan via kinderburgemeester@dekleineambassade.nl, of door één van ons persoonlijk even aan te spreken.  

En wist je dat we ook een Instagram-account hebben? Op ons account @kinderburgemeester_swf kun je meekijken met wat we allemaal doen. Volg ons of stuur ons een berichtje, dat vinden we leuk!