Wil jij meedenken en meedoen als kinderburgemeester of rayonhoofd? Die vraag kregen alle kinderen uit groep 7 in december. Nou, dat wilden wij wel! Met maar liefst 25 kinderen werden we uitgenodigd voor een gezellige sollicitatiemiddag. Daar lieten we zien hoe superenthousiast we waren om ons een jaar lang in te zetten voor de gemeente Súdwest-Fryslân. We stelden het selectiecomité daarmee voor lastige keuzes, want eigenlijk verdiende iedereen wel een plek in het team.  

Toch konden we maar met 11 kinderen aan de slag. Wij zijn trots dat wij de gelukkigen zijn. We stellen ons graag aan je voor. Onze nieuwe rayonhoofden zijn: Danijela van de Vuurvlinder, Dylan van Master Sneek, Elske van de Skútslus, Joey van de Oudvaart, Johannes van de Koningin Wilhelminaschool, Klaas Jelte van de Earste Trimen, Liam van de Julianaschool, Omnia van It Finster, Tianne-Minke van de Paadwizer en Yva van Perspectief 10-14. En Tess van de Zwetteschool is onze kinderburgemeester! 

Het komende jaar gaan jullie veel van ons horen. Wij zijn namelijk de vertegenwoordigers van jullie allemaal en houden jullie daarom ook op de hoogte van wat de gemeente met de adviezen van de kinderconferentie doet en gaat doen. Daarmee hopen we natuurlijk net zo veel goed nieuws te brengen als afgelopen jaar! En vinden we het belangrijk dat jullie ons goede ideeën blijven toesturen! Dit kan door te mailen naar kinderburgemeester@dekleineambassade.nl of door een berichtje te sturen naar ons Instagram-account.

Benieuwd naar al het goede nieuws van afgelopen jaar? Kijk dan naar het terugkoppelingsfilmpje. Hierin vertellen Ferenc, Layla, de wethouder en een andere experts jou met welke adviezen de gemeente afgelopen jaar al hard bezig is geweest.  

Check hier het filmpje: