Studio PLU!S

Hoe betrek je kinderen bij en informeer je ze over onderwerpen, zoals politiek, kunst en cultuur, vrije tijd, erfgoed en maak je die onderwerpen in de klas makkelijker bespreekbaar? Studio PLU!S geeft kinderen een stem. 

Studio PLU!S is het programma dat kinderen een stem geeft. Actuele onderwerpen worden bekeken en besproken. Kinderen laten aan elkaar weten ze wat ze belangrijk vinden. Als de Kindergemeenteraad bijvoorbeeld een advies gegeven heeft over hoe wijken meer kindvriendelijk en toekomstbestendig moeten worden, dan maken we daar samen een reportage over.  

Studio PLU!S wordt gemaakt voor en door kinderen. Actualiteiten, kunst, cultuur, erfgoed, milieu en politiek… in de reportages, interviews en andere programma-items komt het allemaal aan bod.  

Met PLU!S betrekt de Kleine Ambassade kinderen bij allerlei onderwerpen die zich in hun leefomgeving afspelen en stimuleren wij ze om hier bewust een mening over te vormen. Kinderen leren van alles over het nieuws in hun directe omgeving en wat andere kinderen hiervan vinden.  

De onderwerpen die bij Studio PLU!S worden besproken, nodigen uit tot gesprek en discussie in de klas of thuis. Alle afleveringen worden verspreid via YouTube en Facebook en zijn terug te zien op het Kleine Ambassade YouTube-kanaal, een overzichtelijke database van educatieve filmpjes.

Meer weten?

Heb je vragen over de educatieve filmpjes en hoe ze het beste kunnen worden ingezet in de klas? Neem dan contact op met Renate via renatevanderdonk@dekleineambassade.nl