Recht op extra bescherming

Kinderen over de hele wereld moeten veilig, gezond en prettig kunnen opgroeien. Daarom is in 1989 het Internationale Kinderrechtenverdrag opgesteld. Iedere Wat jij moet weten- kinderrechtenkrant laat kinderen kennismaken met een van deze kinderrechten. In deze eerste editie staat het recht op extra bescherming voor kinderen met een beperking centraal.

Aan de hand van de krant leren kinderen dat er verschillende beperkingen zijn, welke invloed dit heeft op verschillende aspecten van het leven en dat kinderen het recht hebben om de zorg te krijgen die ze nodig hebben. Ook ontdekken kinderen welke hulp er in Nederland is en hoe die ervoor zorgt dat alle kinderen kunnen meedenken en meedoen in de samenleving.

Lesmateriaal kinderrechtenkrant

Bij de krant horen een digitale schoolplaat, filmpje en een lesbrief voor leerkrachten. De kinderrechtenkrant is ook goed thuis te gebruiken om het onderwerp beperkingen bespreekbaar te maken. Hiervoor kan er gebruikgemaakt worden van de gespreksbrief voor ouders. Wil je de gratis kinderrechtenkranten graag ontvangen? Neem dan contact met ons op. De overige materialen vind je hieronder.

Dit kinderrechtenlespakket wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., Stichting Bevordering van Volkskracht en Stichting Solidarodam.

Meer weten?

Stuur Renate van der Donk een bericht via renatevanderdonk@dekleineambassade.nl