Gemeenteraadsverkiezingen voor kinderen

Met het gemeenteraadsverkiezingsproject maken we kinderen uit groep 7 en 8 enthousiast over en betrokken bij de politiek. We betrekken jouw leerlingen actief bij de verkiezingen, geven hen kennis over politiek, laten hen ontdekken hoe zij op een goede manier hun eigen mening kunnen vormen en laten hen zien én ervaren dat het nut heeft om van zich te laten horen. 

Lesmateriaal

Wil jij in de klas aan de slag met het onderwerp (lokale) politiek en verkiezingen? Gebruik dan onze lesmaterialen. Op deze pagina vind je alles wat je nodig hebt om dit soms ingewikkelde onderwerp op een laagdrempelige en aansprekende manier aan te bieden in de klas. 

Het lesmateriaal bestaat uit een stemwijzer voor kinderen, een wat-jij-moet-weten-bijlage voor kinderen en een aflevering van het educatieve kindertelevisieprogramma Studio PLU!S. Met de stemwijzer ontdekken jouw leerlingen wat kinderen in Schiedam belangrijk vinden en hoe de verschillende politieke partijen denken over deze onderwerpen. Aan de hand van verschillende opdrachten ontdekken ze welke politieke partij goed bij hun eigen standpunten past.  

Contact

Heb je vragen over het lesmateriaal? Neem dan contact op met Renate via renatevanderdonk@dekleineambassade.nl 

Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., het VSB Fonds, Stichting Solidarodam en de gemeente Schiedam.