Change Up BOX

Duurzaamheid is een serieus en dringend onderwerp onder jongeren. Steeds vaker staan zij op de barricade om te verkondigen dat er over 50 jaar niet veel meer over is van onze aarde als we zo doorgaan met onze levensstijl. Ook Schiedamse jongeren spraken zich tijdens de I’ve Got the #Power Start up ook uit over dit onderwerp. Volgens hen is er behoefte aan meer kennis over duurzaamheid, zodat ze beter weten wat je zelf kunt doen om bij te dragen aan een duurzamere wereld. De urgentie om dit thema goed te behandelen in de klas is hoog. Om op deze behoefte in te spelen, ontwikkelden we de Change Up BOX.   

De Change Up BOX is een interactief lespakket over duurzaamheid voor leerlingen op de middelbare school. Vanuit hun eigen belevingswereld gaan jongeren op onderzoek uit naar de impact van hun eigen keuzes op het milieu. Denk aan het bestellen van pakketjes of het kopen van fast fashion. Vanuit hier ontdekken ze welke duurzame alternatieven er zijn en hoe zij zelf hun steentje bij kunnen dragen aan een duurzamere wereld. 

De Change Up BOX bestaat uit:

BOX

Journal

Dossiermappen met casussen, wereldkaart en bewijsmateriaal

Materiaal voor protestborden

Online

Al het online materiaal voor de Change Up BOX is te vinden via changeup.igtpbox.nl 

Meer weten? 


Wil je in de klas aan de slag met de Change Up BOX of heb je een andere vraag? Stuur dan een mail naar Renate van der Donk via renatevanderdonk@dekleineambassade.nl

De Change Up BOX wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Schiedam en Irado.