Blik-post

Help de Kinderraad Schiedam bij hun onderzoek naar fijn opgroeien in Schiedam. Hoe is dit tot nu toe geregeld in de stad? Wat zou er anders of beter kunnen? Om dat te weten te komen, willen de kinderraadsleden graag weten wat er bij jullie op school allemaal al is geregeld. Gebruik de materialen uit de Blik-post om daarmee aan de slag te gaan.

Zo gebruik je het Klassenboek
Schiedamse kinderen adviseren over fijn opgroeien
Schiedamse kinderen adviseren over duurzaamheid

Verder vind je een poster en klassenboekpagina’s in de Blik-post.

Zo deel je de antwoorden

Maak een foto of scan van jullie antwoorden en stuur deze voor 2 april naar post@dekleineambassade.nl. Dan zorgen wij ervoor dat deze terechtkomen bij de Kinderraad Schiedam. Daarnaast worden ze gebruikt als input voor de Kinderconferentie op 28 juni.

Over Blik-post

Ook dit schooljaar zullen leerkrachten en leerlingen uit groepen 6, 7 en 8 met enige regelmaat Blik-post ontvangen. Deze post is enerzijds bedoeld om kinderen te laten meedenken en hun mening op te halen rondom thema’s die voor hen belangrijk zijn. Anderzijds wordt de Blik-post ingezet om kinderen te informeren over wat er in hun omgeving allemaal voor ze geregeld is om ervoor te zorgen dat zij fijn kunnen opgroeien.

Blik-post bewaar je in het Blik Klassenboek dat je hebt ontvangen bij onze Blik trainingen of Pak@ lesmaterialen. Heb jij nog geen Klassenboek? Stuur dan een mailtje naar Alex Kremer via alexkremer@dekleineambassade.nl.