Gezocht: bevlogen nieuwe collega

Zoek jij een nieuwe uitdaging? Een kans om iets moois teweeg te brengen in de maatschappij? Word jij enthousiast van het begeleiden van kinderen en jongeren en wil jij je samen met hen sterk maken voor de onderwerpen die zij belangrijk vinden? Dan stellen wij ons graag aan je voor!

Wij zijn de Kleine Ambassade, een organisatie die zich inzet om kinderen en jongeren te laten meedenken en meedoen in de maatschappij. Dat doen we met uiteenlopende projecten, campagnes en lesmethodes. Altijd samen met een grote variatie aan partners, zoals gemeenten, bedrijven, het onderwijs en culturele instellingen. Omdat het werk bij ons nooit stilligt, zijn wij op zoek naar versterking. 

Lijkt het jou te gek om samen met jongeren maatschappelijke thema’s uit te pluizen, zoals kansengelijkheid en burgerschap? Ben jij iemand die daarnaast graag bruggen slaat tussen jongeren en hun ideeën, en de professionals die met hun input aan de slag willen? Dan is dit misschien precies de vacature waar jij naar uit hebt gekeken.

Jij bent op zoek naar…

  • Een organisatie waarvoor maatschappelijke doelen belangrijker zijn dan winst maken.  
  • Een baan met veel eigen verantwoordelijkheid.  
  • De kans om te laten zien wat je in je mars hebt. 
  • Mogelijkheden om te ontdekken waar je nog meer goed in bent. 
  • Collega’s die net als jij de wereld een beetje mooier willen maken.  
  • De vrijheid om de koers van de organisatie mee te bepalen. 

Wat jouw rol wordt bij de Kleine Ambassade 

Stel, jij bent onze nieuwe collega… na de zomer start een nieuw I’ve Got the Power-traject. Dat betekent dat wij weer in de startblokken staan om een hele stad enthousiast te maken om jongeren te laten meedenken en meedoen. Jij speelt binnen dit project een belangrijke rol. Allereerst ben jij onderdeel van het team dat samen met jongeren onderzoekt welke (maatschappelijke) thema’s volgens hen meer aandacht verdienen. Daarvoor maak je ingewikkelde onderwerpen begrijpelijk. Je luistert, vraagt door, laat jongeren kennismaken met nieuwe invalshoeken. Dat is waar jij enthousiast van wordt en waar je voor staat. Je past dit daarom altijd toe, of je nou een les geeft of bezig bent met het ontwikkelen van nieuw educatief materiaal.

Maar je hebt nog een missie. Als ambassadeur van de jongeren vind je het namelijk van groot belang hun input op de juiste manier wordt vertaald naar nieuwe plannen of beleid. Jij weet hoe belangrijk het is dat alle betrokkenen, dus jongeren, bewoners, ambtenaren en andere professionals, elkaar goed begrijpen. Dat betekent dat je ook zonder de jongeren regelmatig in gesprek bent met partners uit de stad om het te hebben over de visie van jongeren. Zo zorg jij ervoor dat er meer naar ze wordt geluisterd. 

Tot slot nog een aantal belangrijke zaken 

  • Je bent minimaal vier dagen in de week beschikbaar 
  • We zoeken iemand die snel kan beginnen
  • Je kunt meedraaien op hbo-denkniveau
  • Pabo of onderwijsachtergrond is een pre, maar niet noodzakelijk

Denk jij: dit is dé baan voor mij! Stuur dan voor 7 juni een e-mail met cv naar Harmen van de Wetering via post@dekleineambassade.nl. We lezen de sollicitaties ook voor die tijd, dus wacht niet te lang als je interesse hebt. Wie weet spreken we elkaar dan al snel voor een eerste kennismaking.