Directeur/bestuurder

Als directeur is Soesja eindverantwoordelijk voor de organisatie en inhoudelijke visie van de Kleine Ambassade. Dagelijks zoekt ze naar nieuwe manieren om participatie nog beter vorm te geven en meer maatschappelijke impact te genereren: “Dat maakt mijn werk zo interessant. Ik mag me dagelijks die vragen stellen, zodat we als organisatie en maatschappij beter gaan functioneren. Daarbij gaat het om vragen als: hoe helpen we kinderen en jongeren zelfredzaam te worden? Hoe kunnen we er met elkaar voor zorgen dat alle kinderen, ongeacht hun achtergrond of thuissituatie, dezelfde kansen krijgen? Hoe laten we mensen inzien dat ze verschil kunnen maken in hun eigen leefomgeving en zetten we ze aan tot actie?”

Het beste resultaat neerzetten, onafhankelijk van belangen, dat is waar Soesja voor gaat. Om daar de voorwaarden voor te scheppen, houdt zij zich vooral bezig met het delen van kennis met externe partijen en met het onderzoeken hoe mensen, bedrijven en instellingen denken over participatie en onderwijs. Daarnaast geeft ze beleidsadvies aan verschillende organisaties én begeleidt ze ook nog kinderen en jongeren tijdens uiteenlopende participatietrajecten.

Geniet van...

… de momenten waarbij kinderen en jongeren boven zichzelf uitstijgen. En het creëren van ontmoetingen en gesprekken tussen mensen die alles met elkaar te maken hebben, maar elkaar normaal eigenlijk niet spreken.

Achtergrond

Soesja heeft een bachelor onderwijskunde en pedagogiek en volgde daarbij het honorsprogramma. Daarnaast heeft ze een master bestuurs- en organisatiewetenschappen. Zij was tijdens haar studie al betrokken bij de eerste participatieprojecten van Tante Yo. Na haar studie is ze die als directeur verder gaan ontwikkelen binnen Stichting Kik’r, later de Kleine Ambassade.

Expertise

De grote kracht van Soesja zit erin dat zij theorie weet te vertalen naar de praktijk. Ze vindt overal wel een passende oplossing voor. Misschien wel omdat ze alles leest wat los en vast zit, en ze goed is in het leggen van verbanden. Een hoog eindresultaat staat altijd voorop.

Te bereiken via

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.