Hoe kan Stroomopwaarts MVS jongeren beter bereiken, zodat jongeren Stroomopwaarts MVS beter weten te vinden en voldoende kennis hebben over wat de organisatie voor hen kan betekenen?

Stroomopwaarts MVS, een organisatie die voor de gemeenten Schiedam, Vlaardingen en Maassluis alle zaken organiseert die te maken hebben met werk en inkomen, wilde ontdekken hoe jongeren beter kunnen worden geholpen. Of hoe bepaalde problemen kunnen worden voorkomen waarmee jongeren in aanraking komen.

Nadenken over bereiken, betrekken en ondersteunen

Stroomopwaarts en de Kleine Ambassade zijn gestart met de werving van enthousiaste en kritische jongeren tussen de 16 en 27 jaar voor de Stroomopwaarts Jongerenraad. Vanaf september 2017 dacht de Jongerenraad mee over hoe Stroomopwaarts alle jongeren beter kan bereiken, betrekken en ondersteunen. 
Daarvoor ging de jongerenraad van start met een programma, bestaande uit vier introductiebijeenkomsten en twee adviesbijeenkomsten. Onder begeleiding van medewerkers van Stroomopwaarts en de Kleine Ambassade kwamen deze jongerenadviseurs van alles te weten over de organisatie en haar werkzaamheden. Tijdens interactieve bijeenkomsten en excursies verdiepten zij zich in uiteenlopende vraagstukken.

Gevraagde en ongevraagde adviezen

De 7 deelnemende jongeren uit 2 steden in de jongerenraad bogen zich over de thema’s: schuldhulpverlening, armoede, bijstand en afstand tot de arbeidsmarkt en stelden zich de volgende vragen: Hoe houden we jongeren uit de schulden? Wat hebben jongeren nodig die in armoede opgroeien? En hoe zorgen we bijvoorbeeld voor een passende werk- of leerplek voor alle jongeren?
Op basis van de kennis die ze daarover opdeden, brachten de jongeren gevraagde en ongevraagde adviezen uit om het aanbod van Stroomopwaarts zo goed mogelijk te laten aansluiten op de behoeften van leeftijdsgenoten.

Meedoen of meer weten?

Meer weten over de Stroomopwaarts Jongerenraad? Neem dan contact op met Friede via 010 2731011 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Terug naar het overzicht