Hoe laten we kinderen vanuit verschillende perspectieven kennismaken met de wereld van de olie- en gasindustrie?

Sinds september 2014 ontdekken leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 van verschillende basisscholen de innovatieve wereld achter Shell Pernis. Als lid van de Shell Pernis Kinderraad krijgen de kinderen interactieve themalessen en maken ze kennis met de innovatie en de milieubesparende oplossingen die binnen deze sector worden ontwikkeld.

Ontdek de innovatieve wereld achter Shell Pernis

Shell Pernis en de Kleine Ambassade slaan de handen ineen en stimuleren met de Shell Pernis Kinderraad kinderen om op actieve wijze een bijdrage te leveren aan hun eigen omgeving.
De kinderen doen kennis op over het bedrijf, raffinage, de toepassingen van olie, milieu, duurzaamheidsvraagstukken, veiligheid bij Shell en beroepen in de techniek. Ook krijgen zij informatie over het belang van deze zaken voor de samenleving. Daarnaast gaat de Kinderraad in gesprek met medewerkers van Shell en op excursie naar de fabrieken van Shell Pernis. De kinderen krijgen hiermee een exclusief kijkje achter de schermen.
Enerzijds leren de kinderen om een eigen mening te vormen en deze te uiten, anderzijds laten we de kinderen ervaren hoe zij zelf deel uit kunnen maken van verbeteringen in hun omgeving. 

Deel kennis over energiebesparing

In 2017 werd alweer de vierde Shell Pernis-kinderraad geïnstalleerd, die bestond uit 15 kinderraadsleden uit 7 buurgemeenten van Shell Pernis. De raad brengt advies uit. Belangrijkste advies in 2017 was om de kennis die er binnen Shell Pernis is over energiebesparing te delen met bewoners in de omgeving, zodat zij deze tips thuis op kleinere schaal ook kunnen toepassen. Daartoe werd een informatieve bewaarkaart met energiebesparingstips opgesteld door de kinderraad die 1000 leerlingen mee naar huis kregen.

Meedoen of meer weten?

Wil je meer weten over de Shell Pernis Kinderraad of heb je vragen, neem dan contact op met Joëlle via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Terug naar het overzicht