Hoe laten we kinderen vanuit verschillende perspectieven kennismaken met de wereld van de olie- en gasindustrie?

Sinds september 2014 ontdekken leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 van verschillende basisscholen de innovatieve wereld achter Shell Pernis. Als lid van de Shell Pernis Kinderraad krijgen de kinderen interactieve themalessen en maken ze kennis met de innovatie en de milieubesparende oplossingen die binnen deze sector worden ontwikkeld.

Ontdek de innovatieve wereld achter Shell Pernis

Shell Pernis en de Kleine Ambassade slaan de handen ineen en stimuleren met de Shell Pernis Kinderraad kinderen om op actieve wijze een bijdrage te leveren aan hun eigen omgeving.
De kinderen doen kennis op over het bedrijf, raffinage, de toepassingen van olie, milieu, duurzaamheidsvraagstukken, veiligheid bij Shell en beroepen in de techniek. Ook krijgen zij informatie over het belang van deze zaken voor de samenleving. Daarnaast gaat de Kinderraad in gesprek met medewerkers van Shell en op excursie naar de fabrieken van Shell Pernis. De kinderen krijgen hiermee een exclusief kijkje achter de schermen.
Enerzijds leren de kinderen om een eigen mening te vormen en deze te uiten, anderzijds laten we de kinderen ervaren hoe zij zelf deel uit kunnen maken van verbeteringen in hun omgeving. 

Weer een advies uitgevoerd!

Het advies van de Shell Pernis Kinderraad 2019 was: maak een website waarmee kinderen, net als wij, goed geïnformeerd worden over wat Shell doet. Dat advies is opgepakt! In opdracht van Shell stelden we samen met de kinderen een educatieve kindersite samen. Deze staat bomvol informatie over Shell Pernis en Moerdijk en is een vindplaats voor filmpjes, proefjes en natuurlijk alle tips en adviezen van de kinderraden. De site zal komende tijd verder worden uitgebreid.

Vanaf 1 mei 2020 is www.kinderraad.shell in de lucht. Om de site bij iedereen onder de aandacht te brengen, maakten we een voorproefje in de vorm van een Shell Kinderthuiskrant. Doe de proefjes, lees meer over de adviezen, denk mee met de raad en ontdek wat er allemaal op www.kinderraad.shell te vinden is!

Bekijk de krant

Meedoen of meer weten?

Wil je meer weten over de Shell Pernis Kinderraad of heb je vragen, neem dan contact op met Joëlle via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

Terug naar het overzicht