Hoe daag je jongeren uit hun profielwerkstuk te schrijven over duurzame energie?

Hoe gaan we vandaag, morgen en overmorgen om met energie? Met de Bright Energy Ideas Challenge nodigde Shell Nederland jongeren uit 5 havo of 6 vwo uit om hun profielwerkstuk te schrijven over de uitdagingen die er liggen op het gebied van duurzame energie en op die manier hun ideeën daarover te delen. Aan de Kleine Ambassade de uitdaging om daar een inspirerende opdracht en praktische tools voor te ontwikkelen.

Een vraag voor iedereen

Samen met Shell Nederland wilden we jongeren met uiteenlopende interesses inspireren om met het vraagstuk aan de slag te gaan. De wereld heeft namelijk behoefte aan bijzondere oplossingen, creatieve ideeën en ingenieuze innovaties op dit vlak. Dus niet alleen hele technische jongeren kunnen met het vraagstuk aan de slag! Sterker nog, het is juist belangrijk dat er vanuit verschillende invalshoeken naar het onderwerp wordt gekeken. Of de interesses en kwaliteiten van de jongeren nu liggen bij het terugdringen van de CO2-uitstoot of bij het motiveren van mensen om zuiniger om te gaan met energie: het kan allemaal van grote waarde zijn.

Tools en begeleiding

De Kleine Ambassade ontwikkelde een praktische handleiding die jongeren hielp hun onderzoek voor het profielwerkstuk stap voor stap aan te pakken. Daarnaast stelden wij een inspirerende en informatieve bronnenbank samen met daarin filmpjes, (wetenschappelijke) artikelen en andere relevante teksten over de energietransitie. Ook organiseerden we samen met Shell en verrassende kennisdag waarop de deelnemende jongeren niet alleen veel inspiratie opdeden, maar ook hun vragen konden stellen aan uiteenlopende experts op het gebied van energie. Van onderzoeksvraag tot conclusie: per stap kregen de jongeren gereedschappen aangereikt om hun profielwerkstuk succesvol af te ronden.

Meedoen of meer weten?

Neem voor meer informatie over dit project contact op met Joëlle via 010 2731011 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Terug naar het overzicht