Hoe zorgen we dat kinderen zich verdiepen in de geschiedenis van de jeneverstad zodat ze opgroeien tot trotse erfgoedambassadeurs?

Museummolen de Palmboom, Fluisterboot Schiedam, het Jenenever Museum en het Gemeentearchief Schiedam sloegen in 2016 de handen ineen en ontwikkelden samen een doorgaande erfgoed-leerlijn voor basisscholen.

Lessen over Schiedam Brandersstad

De wensen van de opdrachtgevers waren duidelijk: leerkrachten moeten zich gemakkelijk kunnen oriënteren op en in kunnen schrijven voor de excursies. Vervolgens moeten zij via de site zelf een aansprekende voorbereidingsles kunnen geven op het digitale schoolbord. Deze moet dus aantrekkelijk zijn voor kinderen en gemakkelijk te gebruiken door de leerkracht. Het lesmateriaal werd aangeleverd door de vier erfgoedinstanties. De Kleine Ambassade ontwikkelde een huisstijl, adviseerde over de opzet van de website, verzorgde de illustraties en begeleidde het traject van het ontwikkelen van het concept tot het testen en het daadwerkelijk online zetten.

Trotse erfgoedambassadeurs

De Kleine Ambassade ontwikkelde een educatieve website aan de hand waarvan leerkrachten kinderen vanaf groep 5 kunnen meenemen in de geschiedenis van de jeneverstad. Zo kunnen de kinderen opgroeien tot trotse erfgoedambassadeurs.

Meedoen of meer weten?

Kijk voor de website op www.schiedambrandersstad.nl

 

Terug naar het overzicht