Hoe kunnen we kinderen al op jonge leeftijd goed informeren, zodat zij bewuster met geld om leren gaan?

De Rabobank wilde de dialoog aangaan met kinderen. Door kinderen te laten meedenken, wilde de bank leren hoe ze kinderen al op jonge leeftijd kunnen bereiken, om ze te informeren over hoe ze bewuster met geld kunnen omgaan.

Alles over het bankwezen

De Kleine Ambassade ontwikkelde daar een instrument op maat voor. Tien leerlingen uit de groepen 8 van verschillende basisscholen in Schiedam en Vlaardingen vormden samen de Rabobank Kinderraad. Door middel van lessen in spelvorm en excursies leerden deze kinderen van alles over het bankwezen. Diverse onderwerpen kwamen aan de orde: betalen, sparen, rente, maar ook wat het betekent als je een schuld hebt.

KinderCoöperatiefonds

De kinderen deden tijdens het project kennis op die ze konden gebruiken om Rabobank te adviseren. De kinderraad dacht mee over allerlei zaken die de bank aangaan en beheerden daarnaast hun eigen Coöperatiefonds: het Kinderfonds. De kinderen mochten geld uit dit fonds besteden aan projecten die iets in hun leefomgeving verbeteren; de kinderen bedachten samen met de bank de voorwaarden van het fonds.

Meer weten?

Wil je meer weten over de Rabobank Kinderraad of heb je vragen, dan kun je Joëlle via 010 273100 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Terug naar het overzicht