Hoe maak je een kunst- en cultuurprogramma, en neem je leerkrachten werk en regeldruk uit handen?

Voor rkb De Vlinder in Schiedam verzorgden wij sinds in schooljaar 2014/2015 een kunst- en cultuurprogramma op maat. De Vlinder deed al vaker mee met de projecten van De Kleine Ambassade.Toen wij in april 2014 ons nieuwe aanbod aan de school presenteerden, gaf de directie aan dat zij op zoek was naar een partner die haar gehele kunst- en cultuuraanbod zou kunnen verzorgen. Een samenwerking die wij met veel plezier zijn aangegaan.

Kunst- en cultuurprogramma op maat

Binnen de kaders en eisen van de gemeente ontwikkelden wij een kunst- en cultuurprogramma op maat. Een doorgaande leerlijn van groep 1 t/m 8, bestaande uit bijzondere projecten van hoog niveau die plaatsvinden onder schooltijd. Het programma kwam tot stand in samenspraak met de school. De teamleden droegen zelf wensen en ideeën aan, die wij vervolgens hebben ingepast.

Met het programma konden wij ook een deel van het werk en de regeldruk van leerkrachten uit handen nemen. De lessen werden gegeven door de docenten van de Kleine Ambassade of vakdocenten. Hadden de leerkrachten behoefte aan extra lesmateriaal dan verzorgden wij dat ook. Hierin konden zij tips, tricks en extra verdieping vinden.

Samen met kunst- en cultuurinstellingen in Schiedam

Hoog niveau programma in samenwerking met kunst- en cultuurinstellingen in Schiedam. Daarbij wordt een verbinding gelegd met de stad. Deze samenwerking zorgt ervoor dat we het aanbod nog beter kunnen laten aansluiten om tot een passend geheel te komen. Dankzij het belevingsgerichte onderwijs doen kinderen niet alleen theoretische kennis op, maar gaan ook zelf op onderzoek uit om die theorie in de praktijk te ervaren of te toetsen.

Meedoen of meer weten?

Wil je meer weten over dit project? Dan kun je Soesja bereiken via 010 2731011 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Terug naar het overzicht