Hoe zorgen we ervoor dat meer jongeren optreden als ambassadeur voor hun rechten? Dat zij zelf projecten ontwikkelen en opstarten om het naleven van de kinderrechten in hun leefomgeving te bevorderen? 

KidsRights is al jaren internationaal actief om met jonge Changemakers de naleving van kinderrechten te verbeteren en wil nu dat ook in Nederland meer Changemakers actief worden. Ook in Nederland valt namelijk nog een slag te slaan als het gaat om kennis en uitdragen van de kinderrechten. 

Jongeren maken het verschil voor de rechten van het kind 

KidsRights en de Kleine Ambassade slaan de handen ineen. We ontwikkelden een campagne en workshopdag om jongeren in de regio Rotterdam te laten ontdekken hoe zij zelf iets kunnen betekenen voor de leefsituatie van kinderen en jongeren in hun omgeving. Daarnaast bieden we hen de handvatten om ook echt in actie te kunnen komen.   

Workshops en coaching

In januari en februari 2019 roepen we samen met KidsRights alle jongeren van 12 tot 24 jaar uit de regio Rotterdam op om hun ideeën in te sturen. Uit alle inzendingen worden de dertig beste of meest opvallende ideeën uitgenodigd voor een Changemakers workshopdag op 13 maart. Die dag werken de deelnemers onder professionele begeleiding hun idee verder uit tijdens inspirerende workshops. Aan het eind van de dag selecteert een jury de drie beste ideeën. Deze ontvangen een startbedrag van € 500 en professionele coaching om hun project te realiseren. 

Ben jij een Changemaker? 

 
Vertel ons voor 1 maart hoe jij het verschil wil maken voor kinderen en/of jongeren in jouw omgeving. Maak daarmee kans op een startbedrag van € 500 en professionele coaching voor de uitvoering. 

Aanmelden

Meedoen of meer weten? 

Wil je meer weten over de campagne ‘Are You a Changemaker?’ of heb je vragen, neem dan contact op met Friede via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.