Hoe zorgen we voor meer cultuur georganiseerd voor en door jongeren in Schiedam?

Uit de Jongerenmonitor 2016 bleek dat jongeren in Schiedam behoefte hebben aan meer cultuur georganiseerd voor, maar ook door jongeren in de stad. Momenteel zijn jongeren een doelgroep die nog weinig wordt bereikt door culturele instellingen. Om daar samen met jongeren én culturele instellingen verandering in te brengen, startten we de ontwikkeling van een Cultuuravond voor en door jongeren in Schiedam.

Voorbereidend onderzoek

Om te onderzoeken hoe de verbinding tussen jongeren en culturele instellingen kan worden versterkt, hebben we de afgelopen tijd samen met hen onderzoek uitgevoerd naar de wensen en behoeften van jongeren, scholen en culturele instellingen. Die gesprekken en brainstorms hebben uiteindelijk geleid tot een plan voor een avondvullend programma dat jongeren kennis laat maken met verschillende culturele instellingen. De organisatie van deze avond zal in handen komen te liggen van jongeren. De Kleine Ambassade en de culturele instellingen ondersteunen bij de uitvoering.

Kennismaking met cultuur en culturele instellingen

Om de Cultuuravond te organiseren worden uiteenlopende jongeren benaderd om zich op te geven. Allereerst zullen zij op onderzoek uitgaan en kennis en inspiratie opdoen bij culturele instellingen. Deze inspiratie zetten zij om tot ideeën voor de invulling en opzet van de Cultuuravond.

Meedoen of meer weten?

Neem dan contact op met Friede via 010 27310011 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Zij vertelt je graag meer. Op www.ivegotthepower.nl vind je ook meer informatie over de voortgang van het project.