Hoe maak je belangrijke informatie voor de nieuwe ouders inzichtelijk?

Op verzoek van de Ericaschool in Vlaardingen, een regionale school voor speciaal onderwijs (SO) en voortgezet speciaal onderwijs (VSO), ontwikkelden we de zogeheten Ericareeks: toegankelijke boekjes met als doel de lezer een helder beeld te geven van het dagelijkse leven op de Ericaschool.

De kracht van de Ericaschool

Primair waren de uitgaven gericht op nieuwe ouders, die door middel van de boekjes goed geïnformeerd worden over het speciaal onderwijs en gang van zaken op de school. Daarnaast krijgt de school regelmatig te maken met vooroordelen over het speciaal onderwijs. Met het oog op de Wet kwaliteit speciaal (voortgezet) onderwijs en de Wet passend onderwijs zocht de Ericaschool daarnaast naar een manier om nieuwe ouders en andere externen duidelijk, maar in weinig woorden te informeren over de kracht van de Ericaschool.

Een goed beeld

Inmiddels zijn er drie boekjes verschenen: de Ericareeks bevordert de acceptatie van het onderwijs en de emancipatie van de leerlingen. De informatieve boekjes zijn zeker met het ingaan van de Wet passend onderwijs en het huidige debat hierover bijzonder actueel.

Wij ontwikkelden we ook een set losbladige informatiekaarten. Hiermee stelt de school in een handomdraai een informatiemapje op maat samen. De lezer maakt kennis met de school, de deskundigheid van het team en krijgt een goed beeld van de dagelijkse gang van zaken.

Meedoen of meer weten?

Wil je meer weten over de Ericareeks, dan kun je Hanna bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Terug naar het overzicht