Hoe betrekken we kinderen op een boeiende manier bij het erfgoed van de stad en laten we ze tegelijkertijd kennismaken met het medium film?

Met het project erfgoedfilm laten we kinderen kennis maken met het medium film. Ze gaan er als kritische makers en gebruikers mee aan de slag om zo hun mediawijsheid te vergroten. Tegelijkertijd is de erfgoedfilm een middel om kinderen op een boeiende manier betrekken bij het erfgoed van de stad.

Kinderen schitteren zowel voor als achter de schermen

In april 2016 startte de Kleine Ambassade samen met onder andere Scripturient en Wenneker Cinema het naschoolse project Klassefilm. Kinderen van verschillende Schiedamse basisscholen maken onder begeleiding van filmmakers en docenten van de Kleine Ambassade en echte speelfilm. Zowel voor als achter de schermen dragen kinderen bij aan de productie van de film. Zij schitteren niet alleen als acteurs en actrices, maar dragen ook bij aan de decors, de techniek en de regie. De kinderen worden op die manier bij elke stap van het maken van de film betrokken.

Spannende film voor en door kinderen

Het resultaat is een spannende film voor en door kinderen, met daarin volop aandacht voor Schiedams erfgoed. De eerste uitvoering van het project Klassefilm werd afgesloten met het Klassefilm Filmfestival in Wenneker Cinema waarbij de film Het mysterie van de brandende molen werd vertoond in de bioscoopzaal.

De volgende Klassefilm was De bende van de bieb & het verdwenen boekje, gemaakt door 19 kinderen, met 6 rollen voor volwassenen onder wie medewerkers van diverse Schiedamse organisaties, opgenomen op 10 (erfgoed)locaties in de stad. Deze film beleefde een grootse filmpremière met 150 bezoekers in het Wennekerpand.

In 2018 ging onder grote belangstelling de erfgoedfilm De bende van de bieb & een gruwelijk huwelijk in première tijdens de kinderopening van het Suikerzoet Kinderfilmfestival.

Tijdens het Suikerzoet Kinderfestival 2018 werden er audities gehouden voor de nieuwste erfgoedfilm. De opnames staan gepland voor begin 2019.

Alle films zijn te zien via ons Youtube-kanaal.

Meedoen of meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met Vivianne via 010 2731011 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Terug naar het overzicht