Hoe betrekken we kinderen op een boeiende manier bij het erfgoed van de stad en laten we ze tegelijkertijd kennismaken met het medium film? 

Met het naschoolse project erfgoedfilm laten we kinderen kennis maken met het medium film. Ze gaan er als kritische makers en gebruikers mee aan de slag om zo hun mediawijsheid te vergroten. Tegelijkertijd is de erfgoedfilm een middel om alle kinderen op een boeiende manier betrekken bij het erfgoed van de stad. In combinatie met het aanvullende (gratis) lesmateriaal zijn de films uitstekend te gebruiken voor erfgoedlessen op de basisschool. 

Bekijk het lesmateriaal

Kinderen schitteren zowel voor als achter de schermen

Kinderen van verschillende Schiedamse basisscholen maken onder begeleiding van filmmakers en docenten van de Kleine Ambassade en echte speelfilm waarin het erfgoed van de stad de hoofdrol speelt. Zowel voor als achter de schermen dragen kinderen bij aan de productie van de film. Zij schitteren niet alleen als acteurs en actrices, maar werken ook mee aan de decors, de techniek en de regie. De kinderen worden op die manier bij elke stap van het maken van de film betrokken. 

Spannende film voor en door kinderen

Inmiddels is er samen met een grote crew aan enthousiaste kinderen al een reeks erfgoedfilms gemaakt. Het resultaat is een spannende film voor en door kinderen met daarin volop aandacht voor Schiedams erfgoed. Elke film gaat officieel in première in de grote zaal van Wenneker Cinema. Daarna zijn de films door iedereen te bekijken via Youtube en de uitzendingen van Studio PLUIS. 

NU TE ZIEN

In 2019 de meest recente erfgoedfilm opgenomen: ‘Historisch Inspectie Team (HIT) & het spook in het kasteel.’. In deze film staat het verhaal van Vrouwe Aleida centraal, de vrouw die voor onder andere de stadsrechten van Schiedam heeft gezorgd. Aan deze film hebben 20 kinderen en meerdere volwassenen meegewerkt vanuit verschillende organisaties in Schiedam. Deze film is met groots succes in première gegaan gedurende het Suikerzoet Kinderfilmfestival. 

Bij deze film hebben we een HIT erfgoedspeurplattegrond ontworpen waarmee kinderen nog meer in leren over erfgoed en archeologie in Schiedam. Ben je geïnteresseerd? De plattegrond is gratis op te halen bij ons op kantoor. 

Ook nog te bekijken: 

Het mysterie van de brandende molen (Klassefilm 2016) 
De bende van de bieb & het verdwenen boekje (Klassefilm 2017) 
De bende van de bieb & een gruwelijk huwelijk (Klassefilm 2018) 
Alle films zijn te zien via ons Youtube-kanaal

Meedoen of meer weten?

Neem voor meer informatie contact op met Vivianne via 010 2731011 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Terug naar het overzicht