Onder de titel ‘HIT-krant’ vertaalden we vijf bekende historische thema’s uit de Schiedamse geschiedenis in kant-en-klaar lesmateriaal. Hierin nemen de personages van het Historisch Inspectie Team (HIT) basisschoolleerlingen mee op ontdekkingstocht en laten hen kennismaken met het cultureel erfgoed van de stad.

Er zijn HIT-lespakketten verkrijgbaar over:

  • De Schiedamse molens
  • Aleida van Holland, o.a. verantwoordelijk voor de stadsrechten van Schiedam
  • Liduina van Schiedam, beschermheilige van Schiedam
  • Annie M.G. Schmidt, woonde als jonge vrouw in Schiedam en liet zich door de stad inspireren voor haar boeken
  • Scheepsbouw, in verleden en heden van groot belang voor de economie van de stad

Ontdek Schiedam aan de hand van de HIT-krant! Nieuwsgierig? Lees hier de laatste HIT krant en bekijk het HIT filmpje over de Schiedamse molens. Je kunt jouw HIT-krant ook gratis ophalen bij Bibliotheek de Korenbeurs of in het Wennekerpand. Wandeling gelopen? Hier vind je de antwoorden van de opdrachten

In de klas of met je gezin Schiedam ontdekken

Het format voor de lespakketten werd ontwikkeld samen met kinderen. Elk lespakket bestaat uit een krant vol weetjes en opdrachten, een stripverhaal over het hoofdpersonage, een doe- en speurtocht voor in de stad en een informatief filmpje.
De lespakketten zijn gratis beschikbaar voor alle basisscholen in Schiedam. Indien gewenst kan er een gastles inclusief wandeling worden verzorgd door een Kleine Ambassade docent. Na afloop van de les kan de krant meegegeven worden naar huis, zodat kinderen er met hun familie mee op pad kunnen om de stad beter te leren kennen.

Meedoen of meer weten?

Neem voor meer informatie over het lespakket contact op met Nina via 010 2731011 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..