Hoe leer je leerlingen duurzaam met hun omgeving om te gaan?

Ouders van kinderen op de Sint Jozefschool kwamen met het initiatief voor een bijzonder duurzaamheidsproject. De Kleine Ambassade ontwikkelde het project en de verzorgde de uitvoering hiervan. Daarvoor gingen we samen met de school een samenwerking aan met Irado, de wijk en nog veel meer partners.

Aandacht voor duurzaamheid

Alle leerlingen van de Sint Jozefschool kregen vanaf januari 2013 jaarlijks extra lessen op het gebied van duurzaamheid. Een meerjarige duurzaamheidsopleiding waarmee ze leerden om op een duurzame manier met hun leefomgeving om te gaan. Op geen enkele andere basisschool in Nederland werd op deze wijze aandacht besteed aan duurzaamheid.

Kijken vanuit verschillende invalshoeken

Wekelijks kregen de kinderen in kleine groepen (ongeveer de grootte van een halve klas) in projectvorm les. Vanuit verschillende invalshoeken werd duurzaamheid belicht en de afzonderlijke projecten vormden samen een doorlopende leerlijn. De lessen waren voornamelijk gericht op ontdekken en ervaren en vonden dan ook vaak op locatie buiten de school plaats. De kinderen leerden met de projecten tal van vaardigheden, waaronder het vormen van een mening over duurzaamheid en het bedenken van duurzame oplossingen. Met deze duurzaamheidsprojecten gaven we kinderen belangrijke kennis, vaardigheden en ervaringen mee die hen in staat stelt om op een duurzame manier met hun leefomgeving om te gaan.

Meedoen of meer weten?

Wil je meer weten over het Duurzaamheidsproject Sint Jozefschool of heb je vragen, dan kun je Soesja bereiken via 010 2731011 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Terug naar het overzicht