Hoe kan DSW Zorgverzekeraar jongeren meer betrekken bij en mee laten denken over haar dienstverlening aan jongeren en zorgverzekeringen in het algemeen?

DSW Zorgverzekeraar wilde inzicht verkrijgen in waar jongeren behoefte aan hebben én in hoe de afstand tussen zorgverzekeraars en de doelgroep kan worden verkleind.

Adviezen voor waar goede zorg uit moet bestaan

Naar aanleiding van een advies van middelbare scholieren tijdens het jongerencongres I’ve Got the #Power werd de DSW Jongerenraad opgericht.
Door het geven van kennis bieden we de jongeren handvatten voor het vormen van een eigen mening, zodat ze goed onderbouwde adviezen kunnen geven aan DSW Zorgverzekeraar. De raad bestaat uit jongeren tussen de 15 en 18 jaar die na een kijkje achter de schermen bij DSW - om zicht te krijgen op de werkzaamheden van de verschillende afdelingen – meedenken over waar goede zorg uit moet bestaan en hoe jongeren het beste kunnen worden voorgelicht.

Een geheel nieuwe aanpak om 18-jarigen te bereiken

In totaal namen er 12 deel jongeren uit 4 steden deel, waarbij de thema’s privacy en de keuze voor een zorgverzekeraar als je 18 wordt aan bod kwamen. De adviezen van de jongerenraad hebben geleid tot een geheel nieuwe aanpak door DSW Zorgverzekeraar in het bereiken van 18-jarigen.

Meedoen of meer weten?

Wil je meer weten over de DSW Jongerenraad? Neem dan contact op met Joëlle via 010 2731011 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Terug naar het overzicht