Hoe betrek je kinderen wanneer je als gemeente aan de slag gaat met het schrijven van het nieuwe jeugdbeleid?

De gemeente Capelle wilde graag dat kinderen meedachten over de invulling van het jeugdbeleid. Hiervoor bedacht de Kleine Ambassade een kinderconferentie waarbij 87 kinderen een hele dag meedachten met uiteenlopende thema's.

Workshops

De kinderconferentie gaf kinderen uit Capelle aan den IJssel de kans om aan het gemeentebestuur te laten zien en horen wat zij belangrijk vinden, zodat zij echt inbreng hebben op de nog op te stellen Jeugdagenda. Een vooruitzicht waar heel veel kinderen enthousiast op reageerden. Er meldden zich via de scholen zelfs zoveel kinderen die het leuk en spannend vonden om mee te denken, dat binnen een week het maximum aantal deelnemers was bereikt.

Tijdens de conferentie gingen kinderen in groepen aan de slag met verschillende thema’s, zoals ‘Je eigen idee voor Capelle’, ‘Samen zijn we sterker’ en ‘Sporten, spelen en leven in jouw buurt’. Iedere deelnemer kon vooraf aangeven over welk thema hij of zij het liefst mee wilde denken. Er stonden diverse workshops op het programma waarmee kinderen de thema’s konden verkennen. Ook gingen de kinderen in gesprek met ambtenaren en bedachten zij samen plannen en adviezen.

Ideeën presenteren

Aan het einde van de dag hebben alle kinderen hun ideeën gepresenteerd aan elkaar, de wethouder, de beleidsmedewerker jeugd en leden van de Capelse Jeugdraad. Wethouder Ans Hartnagel nam aan het einde van de dag alle adviezen van de kinderen in ontvangst.

Meedoen of meer weten?

Wil je meer weten over dit project? Mail Soesja via 010 2731011 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Terug naar het overzicht