SchavUIT Eropuit

Hoe brengen we de natuur in en rondom Schiedam meer onder de aandacht bij kinderen en gezinnen en hoe krijgen we kinderen die uit zichzelf niet zoveel bewegen en sporten toch aan het bewegen en sporten? 

Met SchavUIT Eropuit! ontdekken kinderen (en de rest van het gezin) wat er allemaal te beleven is in Schiedam op het gebied van natuur, bewegen en sport. De SchavUIT Eropuit komt tot stand in samenwerking met onder andere de Gemeente Schiedam en een kinderpanel. Het boekje wordt verspreid onder leerlingen van groep 5 t/m 7. Inmiddels zijn er al vijf edities verschenen.

Lees hier SchavUIT Eropuit nr. 5: Vier de herfst in Schiedam!

Maak kennis met speel- en beweegmogelijkheden in jouw omgeving

De SchavUIT Eropuit! is geïnspireerd door een advies van de Kindergemeenteraad Schiedam. Tijdens hun onderzoek naar het thema wonen en buitenruimte in Schiedam verbaasden de kindergemeenteraadsleden zich over hoeveel er te beleven is dichtbij huis. Dat wilden ze iedereen laten weten! De Kleine Ambassade ontwikkelde vervolgens dit doeboek om alle kinderen en gezinnen in Schiedam te laten kennismaken met de speel- en beweegmogelijkheden in hun omgeving.

Een gids boordevol weetjes, opdrachten, spellen en tips

Het boekje is in samenwerking met Gemeente Schiedam afdelingen Sport en bewegen en Natuur en milieu ontwikkeld. In totaal zijn er 2600 exemplaren van het boekje verspreid onder leerlingen uit groep 5, 6 en 7 (en hun ouders), 1400 exemplaren vonden hun weg via 50 organisaties en instellingen in Schiedam, Vlaardingen en Rotterdam. SchavUIT Eropuit! staat boordevol weetjes, opdrachten, spellen en tips. Daarnaast bevat de Eropuit-gids een bijzondere route waarmee gezinnen niet alleen worden gestimuleerd om op pad te gaan, maar die ook nog eens een mooi stuk van Schiedam in de schijnwerpers zet.

Meedoen of meer weten?

Meer weten over de SchavUIT Eropuit? Neem contact op via 010 2731011 of post@dekleineambassade.nl.


Terug naar het overzicht