Kindergemeenteraad Nissewaard

Hoe brengen we kinderen, het bestuur en de stad dichter bij elkaar?

Samen met de gemeente Nissewaard betrekken we kinderen uit de gemeente al jong bij beleidsvorming. Dat doen we door middel van een Kindergemeenteraad. Met de Kindergemeenteraad worden kinderen, het bestuur en de stad dichter bij elkaar gebracht. Kinderparticipatie in gemeentebeleid wordt bevorderd en kinderen leren hoe je via het beleid van de gemeente een verschil kunt maken voor andere kinderen (en volwassenen) in hun omgeving.

Meedenken en meedoen

Van alle basisscholen in Nissewaard kan één leerling deelnemen aan de Kindergemeenteraad. Op die manier vertegenwoordigt de raad alle kinderen uit de gemeente. De kinderen zitten twee jaar lang in de Kindergemeenteraad. Zij zitten dan in groep 7 en 8. Middels lessen een excursies verdiepen de kinderen zich in verschillende beleidsterreinen. Ook vragen ze regelmatig leeftijdsgenoten om hun mening en gaan ze in gesprek met ambtenaren, bewoners en uiteenlopende professionals. Op basis van hun bevindingen adviseren ze het bestuur van Nissewaard.

De Kindergemeenteraad adviseert

Na elk blok zijn de adviezen die de Kindergemeenteraad heeft gegeven tijdens het Gesprek met de Gemeente voor iedereen na te lezen. Op ons Youtube-kanaal vind je ook filmverslagen.

Na de presentatie van de adviezen zorgen wij er altijd voor dat de bevindingen van de kinderraadsleden worden teruggekoppeld aan de omgeving. We vertalen hun waardevolle input naar adviezen aan scholen, instellingen, bedrijven en de gemeente, zodat zij er echt mee aan de slag kunnen. We blijven ons inzetten tot de ideeën en adviezen daadwerkelijk worden opgepakt.

Bekijk hieronder onze adviezen:

Meer weten?

Wil je meer weten over het project Kindergemeenteraad Nissewaard, dan kun je contact opnemen met Renate via 010-2731011 of renatevanderdonk@dekleineambassade.nl


Terug naar het overzicht