Jongerenmonitor Schiedam


De gemeente Schiedam vindt het belangrijk dat jongeren elkaar én de gemeente weten te vinden. Daarom ontwikkelden wij in samenwerking met de gemeente een participatietraject voor en met jongeren. Zo willen we in kaart brengen welke jongeren er allemaal actief (zouden willen) zijn in Schiedam en onderzoeken op welke manier jongeren meer betrokken kunnen worden bij de stad. Het traject bestaat onder andere uit een I've Got the #Power Jongerenmonitor en een startconferentie jongerenparticipatie, de Start up. 

Jongerenmonitor

Om erachter te komen hoe het gaat met jongeren in Schiedam en wat hun behoeftes, wensen en verwachtingen zijn, ontwikkelden we in samenwerking met de gemeente Schiedam een jongerenmonitor. Voor drie verschillende doelgroepen maakten we een monitor op maat: kinderen uit de groepen 7 en 8; jongeren van 12 tot en met 16 jaar en jongeren van 17 tot en met 23 jaar. Deze vragenlijsten kwamen in samenwerking met jongeren uit deze doelgroepen tot stand. Met hen is geïnventariseerd welke thema’s zijzelf belangrijk vinden, zodat we met hen enquêtes voor en door Schiedamse jongeren konden maken. 

Start up

Het ander onderdeel van het traject jongerenparticipatie is de I’ve Got the #Power Start up. We organiseerden deze bijeenkomst samen met een enthousiaste en betrokken groep jongeren. Het doel van de Start up was om actieve jongeren met elkaar te verbinden en gezamenlijk meer inzicht krijgen in de manieren om alle jongeren meer te betrekken bij de stad.

Creëren van sterk netwerk rondom jongeren

Parallel aan dit traject organiseren we een aantal bijeenkomsten voor jonge professionals en jongeren die jongeren inspireren om zich actief in te zetten voor hun stad, om zo een nog sterker netwerk rondom de jongeren te creëren.

Resultaten Jongerenmonitor Schiedam

In dit filmpje presenteren we de opvallendste uitkomsten van de monitor voor de leeftijdsgroepen 12 tot en met 16 jaar en 17 tot en met 23 jaar.

 


Terug naar het overzicht