I've Got the Power

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat Schiedamse jongeren met verschillende sociale en culturele achtergronden en uiteenlopende interesses meer met elkaar omgaan?

De gemeente Schiedam vindt het belangrijk dat jongeren elkaar én de gemeente weten te vinden. Daarom ontwikkelden wij in samenwerking met de gemeente een participatietraject voor en met jongeren. Zo willen we in kaart brengen welke jongeren er allemaal actief (zouden willen) zijn in Schiedam en onderzoeken we hoe jongeren meer betrokken kunnen worden bij de stad.

Ideeën voor de stad

Inmiddels zijn duizenden jongeren direct en indirect betrokken bij het I’ve Got the #Power-programma. Zij leerden hoe zij zelf iets kunnen veranderen binnen hun omgeving. Door kennis te maken met ruim vijftig organisaties en instellingen uit Schiedam en omgeving en te ontdekken wat zij en de instellingen voor elkaar kunnen betekenen. Dat gebeurde onder andere tijdens Meet ups, Speak ups, Start ups en het coachingstraject ZOOFF Your Life. Het I've Got the #Power programma werd genomineerd voor de Appeltjes van het Oranje van het Oranje Fonds.

Meedoen of meer weten?

Meer weten? Neem dan contact met ons op via 010 27310011 of post@dekleineambassade.nl 


Terug naar het overzicht