De Shell Pernis Kinderraad is een gezamenlijk en bijzonder initiatief van Shell Pernis en de Kleine Ambassade. Sinds september 2014 ontdekken leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 van verschillende basisscholen de innovatieve wereld achter Shell Pernis. In 2017-2018 is de vierde editie van de Shell Pernis Kinderraad van start gegaan. Dit keer weer met kinderen uit Vlaardingen, Schiedam, Pernis, Hoogvliet, Spijkenisse en Albrandswaard. In juni 2018 brengt deze kinderraad haar adviezen uit.

Vernieuwende vorm van educatie

Als lid van de Shell Pernis Kinderraad krijgen de kinderen interactieve themalessen. Hierin kunnen zij kennis opdoen over het bedrijf, raffinage, de toepassingen van olie, milieu, duurzaamheidsvraagstukken, veiligheid bij Shell en beroepen in de techniek. Ook krijgen zij informatie over het belang van deze zaken voor de samenleving. Daarnaast gaat de Kinderraad in gesprek met medewerkers van Shell en op excursie naar de fabrieken van Shell Pernis. De kinderen krijgen hiermee een exclusieve kijk achter de schermen. Nooit eerder werden kinderen op zo’n interactieve manier bij het bedrijf betrokken. De kennis die de kinderraadsleden gedurende het project opdoen, gebruiken zij vervolgens om mee te denken over zaken als veiligheid bij Shell en werken in de techniek.

Shell Pernis en de Kleine Ambassade slaan de handen ineen en stimuleren met de Shell Pernis Kinderraad kinderen om op actieve wijze een bijdrage te leveren aan hun eigen omgeving. Enerzijds wordt hen geleerd om een eigen mening te vormen en deze te uiten, anderzijds laten we de kinderen ervaren hoe zij zelf deel uit kunnen maken van verbeteringen in hun omgeving. Doordat de kinderen veel kennis hebben opgedaan, kunnen ze kritischer denken en met goed onderbouwde adviezen komen. Tot slot krijgen de kinderen meer inzicht in het belang van bedrijven voor de samenleving.

Shell Pernis Kinderraad 2016 - 2017

 

harmen

Harmen

Projectleider Shell Pernis Kinderraad


“Binnen het project van de Shell Pernis Kinderraad richt ik mij op de planning, het organiseren van alle bijeenkomsten en de excursie, onderhoud ik nauw contact met Shell én met de (ouders van de) kinderen en stuur ik de collega’s uit het team aan. Maar ik geef de kinderen ook met heel veel plezier les en sta tijdens bijeenkomsten altijd paraat om te helpen waar nodig.”

Wil je meer weten over de Shell Pernis Kinderraad of heb je vragen, dan kun je Harmen bereiken via post@dekleineambassade.nl