De Kleine Ambassade (voorheen Stichting Kik’r) nam het initiatief om samen met jongeren een magazine te maken dat kinderen al op jonge leeftijd informeert over allerlei zaken waar ze in de puberteit mee in aanraking kunnen komen. Door kinderen vooraf kennis te geven, zijn ze straks als puber veel beter in staat om hun eigen grenzen te bewaken.

Bekijk hieronder een preview.


DUS?! is gemaakt in samenwerking met een redactie van jongeren van 11 tot en met 16 jaar. Zij weten tenslotte het beste wat er speelt onder leeftijdsgenoten. De redactie vindt het belangrijk dat jongeren weten dat iedereen zichzelf mag zijn. Aan de hand van artikelen, verhalen, interviews met experts en opdrachten laten zij de lezers van alles ontdekken over de puberteit en stimuleren zij kinderen een eigen mening te vormen over belangrijke thema’s. De jongerenredactie is zelf ook nadrukkelijk in het tijdschrift terug te zien, omdat de jongeren als peergroup rolmodel zijn voor de kinderen.

DUS?! is bij uitstek geschikt voor gebruik als voorlichtingsmateriaal op school. Leerkrachten kunnen er zelf mee aan de slag, maar door de Kleine Ambassade worden ook themalessen op maat verzorgd. Het blad stimuleert jongeren, ouders en leerkrachten om op een open en vertrouwde manier met elkaar te praten over de puberteit. Dat is belangrijk, want op deze manier worden ook volwassenen zich bewuster van hun eigen rol.

Ook zijn er edities van DUS?! verschenen over alcohol & roken. De DUS?! is verspreid in Schiedam, Capelle aan den Ijssel, Prins Alexander, Hoek van Holland, Overschie, Leiderdorp en Gemeente Westland. Het magazine wordt goed ontvangen door zowel kinderen als ouders en leerkrachten.

 

Bestellen

Wilt u de DUS?! bestellen? Dat kan! Zowel per stuk als in een grotere oplage. Bel ons of stuur ons een e-mail met uw naam en telefoonnummer en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

soesja

Soejsa

Projectleider DUS?!


“Als projectleider van dit voorlichtingsmagazine vertaal ik samen met de redacteur en de vormgever de onderwerpen en de bijbehorende doelen naar inhoud, vorm, tekst en beeld. DUS?! komt tot stand samen met een jongerenredactie, dat betekent dat de kinderen en jongeren betrokken zijn bij het gehele productieproces. Samen met mijn collega’s begeleid ik hen tijdens hun onderzoek naar verschillende onderwerpen. Ook ga ik met ze in gesprek over wat er in het artikel aan informatie en kennis moet worden meegenomen. Vervolgens zorg ik ervoor dat we het resultaat testen, net zo lang tot de kinderen en jongeren tevreden zijn over inhoud en vorm.“

Neem voor meer informatie contact op met Soesja via post@dekleineambassade.nl