In iedere klas zitten jongens en meisjes die minder goed meekomen. Zij gedragen zich anders of leren op een andere manier dan de meeste van hun klasgenoten. Eén ding hebben deze kinderen met elkaar gemeen: aan de buitenkant is niet of nauwelijks te zien wat zij moeilijk vinden, laat staan dat duidelijk is welke hulp zij op school en thuis goed kunnen gebruiken. Wanneer hun omgeving meer kennis heeft over hun handleiding, helpt ze dat enorm. Toch is voor die handleiding vaak nog weinig aandacht. Daar wil de Kleine Ambassade met de bijdehandleiding verandering in brengen! ‘Lekker belangrijk, samen in de klas’ is de eerste uitgave van deze methode.

De methode kwam tot stand in samenwerking met verschillende ervaringsdeskundigen en professionals. Aan de hand van verhalen over verschillende kinderen krijgen kinderen én volwassenen meer inzicht in waarom sommige kinderen anders leren of zich anders gedragen dan anderen. Daarnaast zijn bij ieder hoofdstuk de ervaringen van (jong)volwassenen te lezen die hun handleiding stukje bij beetje hebben ontdekt.

Bekijk de teaser!

Koop `m nu!

‘Lekker belangrijk, samen in de klas’ is verkrijgbaar bij Schiedamse boekhandels en de Kleine Ambassade (€14,95) en via Bol.com (€17,95). De eerste druk verschijnt in een gelimiteerde oplage.

 

Bijdehandpakketten

Binnenkort zijn ook de bijdehandpakketten verkrijgbaar. Daarin vind je alles om thuis of in de klas mee aan de slag te gaan. Behalve de bijdehandleiding ‘Lekker belangrijk’ vind je in het pakket (spel)opdrachten waarmee het voor kinderen nog makkelijker wordt om hun eigen handleiding (èn die van de klas of het gezin) te ontdekken. Praktisch, leerzaam en vooral leuk om samen te doen!

 

Over Lekker belangrijk

‘‘Een boek met een lekkere positieve insteek waarin het duidelijk wordt dat voor veel kinderen groot groeien niet altijd vanzelf gaat.”
Mariëlle van der Schoor, orthopedagoog en directeur obs Het Windas

‘‘Een must have voor iedere leerkracht, maar ook voor iedere ouder die zijn kind wil opvoeden tot een volwassene met oog en hart voor de ander.”
Mechteld Graafmans, GZ-psycholoog

‘‘De reacties uit de omgeving van een kind hebben veel invloed op hoe lekker het kind in zijn vel zit. Ik hoop dat dit boekje kinderen, ouders en leerkrachten daar meer bewust van maakt.”
Claudia, moeder van Elisabeth, Sarah en Alexander 

 

 

soesja

Soesja

co-auteur ‘Lekker belangrijk’


Wil je meer weten over Lekker belangrijk, neem dan contact op met Soesja via post@dekleineambassade.nl