In 2016 zijn we samen met het Franciscus Gasthuis & Vlietland Ziekenhuis gestart met een mooi project: de Franciscus Gasthuis & Vlietland Kinderraad. 15 kinderen uit groep 6, 7 en 8 van verschillende basisscholen in Schiedam, Vlaardingen en omgeving verdiepen zich in het ziekenhuis, spreken met de professionals die er werken en onderzoeken met welke zaken je als kind te maken kunt krijgen binnen het ziekenhuis. De kennis die de kinderraadsleden tijdens het project opdoen, gebruiken zij om een mening te vormen en het ziekenhuis te adviseren over uiteenlopende zaken.

Kijkje achter de schermen

Als lid van de Franciscus Gasthuis & Vlietland Kinderraad krijgen de kinderen interactieve themalessen. Hiermee leren zij meer over het ziekenhuis en over beroepen in de zorg. Daarnaast gaat de kinderraad in gesprek met medewerkers en krijgen ze unieke kijkjes achter de schermen van de verschillende afdelingen van het ziekenhuis in Schiedam. Doordat de kinderen tijdens het project veel kennis opdoen, worden ze kritischer, kunnen ze (en durven ze) een weloverwogen mening vormen en onderbouwde adviezen uitbrengen.

In de raad zitten zowel kinderen die regelmatig in het ziekenhuis komen als kinderen die om andere redenen meer te weten willen komen over zorg en hoe ziekenhuizen werken. De kinderen leren van elkaar om de behandelde onderwerpen vanuit verschillende perspectieven te bekijken.

Doe jij mee?

Na een succesvolle eerste editie is Franciscus Gasthuis & Vlietland op zoek naar kinderen uit groep 6, 7 en 8 die in het schooljaar 2017 -2018 willen plaatsnemen in de Kinderraad. Wil je graag meer weten over zorg en ziekenhuizen? Dan kun je je vanaf nu aanmelden.

De Franciscus Gasthuis & Vlietland Kinderraad start in oktober en blijft voor een heel schooljaar bij elkaar. In oktober en november vinden de eerste vier bijeenkomsten plaats, verspreid over de rest van het schooljaar de volgende acht. Alle bijeenkomsten zijn op woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur en vinden afwisselend plaats in Franciscus Gasthuis & Vlietland en bij de Kleine Ambassade.

Ken of ben jij degene die graag wil plaatsnemen in de Kinderraad? Geef je dan voor vrijdag 22 september op! Er is plaats voor 15 kinderen uit groep 6, 7 of 8. Aanmelden kan door een korte motivatie met je naam, leeftijd, school, groep, e-mailadres en telefoonnummer te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

renate

Renate

Projectleider DSW Jongerenraad


Wil je meer weten over de DSW Jongerenraad? Neem dan contact op met Renate via 010 2731011 of post@dekleineambassade.nl.