De DSW Jongerenraad is een initiatief van DSW Zorgverzekeraar en de Kleine Ambassade. De raad werd opgericht naar aanleiding van een advies gegeven door middelbare scholieren tijdens het jongerencongres I’ve Got the #Power.

DSW Zorgverzekeraar was één de bedrijven en instellingen die een onderzoeksvraag leverde voor het jongerencongres in december 2015. Een groep deelnemers vertrok op de tweede dag van het congres naar de Schiedamse zorgverzekeraar en boog zich daar over de vragen: hoe kun je een gezonde levensstijl toegankelijk maken voor alle jongeren? En: Welke rol kan een zorgverzekeraar daarin spelen? Eén van de adviezen die hieruit voortkwam, was het instellen van een jongerenraad die de zorgverzekeraar voorziet van advies op deze gebieden. Een advies dat de zorgverzekeraar al tijdens de afsluiting van het congres omarmde. Niet lang na het congres werden daarom al de eerste stappen gezet om nog vóór de zomer van 2016 de jongerenadviesraad te realiseren.

 

Kennis opdoen en adviseren

Acht jongeren tussen de 15 en 18 jaar krijgen eerst een kijkje achter de schermen bij DSW zodat ze zicht krijgen op de werkzaamheden van de verschillende afdelingen. Ook denken ze na over waar goede zorg allemaal uit moet bestaan en over hoe jongeren het beste kunnen worden voorgelicht. Zowel deelnemers van het jongerencongres als andere jongeren zijn benaderd voor deze raad, zodat er een groep is ontstaan die in meerdere opzichten representatief is voor Schiedam en omstreken.  Door het geven van kennis bieden we de jongeren handvaten voor het vormen van een eigen mening, zodat ze goed onderbouwde adviezen kunnen geven. Die adviezen kan DSW Zorgverzekeraar gebruiken om inzicht te krijgen in waar jongeren behoefte aan hebben én in hoe de afstand tussen zorgverzekeraars en de doelgroep kan worden verkleind. 

renate

Renate

Projectleider DSW Jongerenraad


Wil je meer weten over de DSW Jongerenraad? Neem dan contact op met Renate via 010 2731011 of post@dekleineambassade.nl.