Ontdek de imposante haven van Schiedam vanaf het water! Met het havenlespakket dat wij ontwikkelen voor Stichting Stadspromotie Schiedam, krijgen kinderen een uniek kijkje achter de schermen van deze pitstraat van de Rotterdamse haven. Niet alleen ontdekken ze wat er dagelijks allemaal gebeurt in de haven, maar ook wat die bedrijvigheid betekent voor de economie van Schiedam en welke bedrijven uit hun eigen stad wereldwijd bekend staan om hun (innovatieve) producten.

 

Van wereldzee tot Schiedam

Kinderen verkennen de haven aan de hand van een educatieve kinderkrant die vooraf in de klas wordt behandeld door de eigen leerkracht. Daarnaast gaan ze mee met een begeleide haventour per boot. Tijdens de tour gaan ze aan de slag met een doe-katern. De kinderen ontdekken hiermee dat de invloed van de Schiedamse haven veel verder reikt dan alleen de eigen stad. Om het belang van de haven begrijpelijk te maken, biedt het lespakket kinderen kennis over de rol van scheepvaart in het algemeen, de functie van de Schiedamse haven ten opzichte van wereldhaven Rotterdam en de werkzaamheden van de bedrijven die in de haven zijn gevestigd.

 

Advies Kindergemeenteraad

Eerder al verdiepte de kindergemeenteraad zich in de Schiedamse havens. Tijdens het Gesprek met de stad adviseerden de kindergemeenteraadsleden de gemeente en de Schiedamse havenbedrijven om de haven meer te laten zien aan de buitenwereld en aan kinderen in het bijzonder.

“De haven van Schiedam is zo’n bijzondere plek, alle kinderen van Schiedam zouden de haven eens moeten bezoeken. Het liefst per boot!” aldus de kindergemeenteraadsleden. “Alle kinderen moeten meer te weten komen over de haven. Dan kunnen ze erover nadenken hoe het is om in de haven te werken. Veel kinderen weten namelijk nog helemaal niet wat ze later willen worden en de haven kan ze daar veel over leren. Schiedam staat over heel de wereld bekend om de schepen die in onze havens worden gerepareerd. Het is ook leuk om meer te leren over de toekomst van de haven. En het is natuurlijk superleuk om al die coole boten te zien varen!” 

 

Speel Havenbingo!

Ontdek nu de haven van Schiedam met de haven bingo! Het spel is door iedereen te spelen, al fietsend, lopend of varend door het havengebied. Download hier de bingokaarten.

 

harmen

Harmen

Projectleider Havenkrant


Wil je meer weten over dit project? Dan kun je Harmen bereiken via post@dekleineambassade.nl


Havenkrant deel 1

170420 d1 havenkrant vk

Havenkrant deel 2

170420 d2 havenkrant vk